Sağlıklı Beslenme Atölyesi başlıyor!

Lüleburgaz Belediyesi, her geçen gün çocuklarda artan obezite hastalığına karşı farkındalık yaratacak “Anne Çocuk Sağlıklı Beslenme Atölyesi” etkinliğine başlıyor. Her Cumartesi günü Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde (LYLA) beslenme uzmanı ve diyetisyen eşliğinde 5-10 yaş arası çocuklara gerçekleştirilecek etkinlikte sağlıklı atıştırmalıklar, sebze ve kuru baklagil tüketim seçenekleri, bitkisel süt yapımı gibi konularda atölyeler gerçekleştirilecek. 

Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz ve Türkiye genelinde her geçen gün çocuklarda görülme sıklığı artan obeziteye karşı “Anne Çocuk Sağlıklı Beslenme Atölyesi” etkinliklerine başlıyor. 5 ile 10 yaş arasındaki çocukların katılacağı etkinlikler 21 Mayıs Cumartesi gününden itibaren her Cumartesi günü LYLA’da düzenlenecek. Etkinlikte çocuklar uzman diyetisyen eşliğinde doğru gıdalarla sağlıklı beslenmeyi öğrenecek.
Sağlıklı atıştıracaklar!
Atölye çalışmaları çerçevesinde çocukların sağlığı için en büyük tehdit olan işlenmiş gıdalarla yapılan atıştırmalıkların yerine sağlıklı atıştırmalık yapımı öğretilecek. Bu doğrultuda atölye çalışmalarında “Sağlıklı Tatlı Atıştırmalıkları”, “Sağlıklı Tuzlu Atıştırmalıkları”, “Sebze Kuru Baklagil Tüketim Seçenekleri” ve “Bitkisel Süt Yapımı, Dondurma Atölyesi, Fıstık, Fındık Ezmesi Atölyesi” başlıklarında atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
Başvuru şartları
Her Cumartesi saat 13.00 ile 15.00’te iki seans halinde düzenlenecek ve kontenjanla sınırlı olacak atölye çalışmalarına vatandaşlar önceden 44445539 numaralı Lüleburgaz Belediyesi Çağrı Merkezi’nü arayarak ya da Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bizzat başvurarak katılım sağlayabilecek. (Lüleburgaz Belediyesi)