Seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili oy kullanacak vatandaşlar için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarılıyor. Konuya ilişkin Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulunun 10.03.2023 tarih ve 2023/90 sayılı kararı ile 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde 2. Oylaması 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile ilgili olarak;
İlgili seçimde kullanılacak olan muhtarlık bölgesi askı listeleri, 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 08.00'da ait oldukları muhtarlık binalarına asılmak suretiyle askıya çıkarılıp. 02 Nisan 2023 Pazar günü saat 17.00'da askıdan indirilecektir. Adres değişikliğine ilişkin işlemler bu süreler içinde ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılacak ve daha sonra gerekli belgelerle Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurulacaktır.
Kırklareli Merkez İlçe merkezinde ikamet etmekte olan seçmenlerden hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olanların oy kullanabilmeleri için engelli seçmen olduklarına dair formun bir yakınları veya köy/mahalle muhtarları vasıtasıyla Başkanlığımıza bildirmeleri gerekmektedir” denildi.
(E.Yıldırım)