"Şenlik coşkusu Lüleburgaz'ı sardı"

Lüleburgaz Belediyesi tarafından bu yıl 31’ncisi düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği büyük bir coşkuyla sona erdi. Çocuklar, 3 gün süren şenlik boyunca Kongre Meydanı çevresinde kurulan çadırlarda robotik kodlamadan takı tasarıma, yüz boyamadan, ahşap boyamaya ve maket uçak yapımına kadar onlarca alanda keyifli vakit geçirirken, sahne gösterileri Kırgızistan ve Bulgaristan’dan gelen konuklarla renklendi. 

Lüleburgaz Belediyesi’nin pandemi nedeniyle iki yıldır çevrim içi gerçekleştirmek zorunda kaldığı Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği büyük bir coşkuyla sona erdi. 21 Nisan’da kortej yürüyüşüyle başlayan 31. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde, on binlerce çocuk eğlendi.
Çadır etkinlikleriyle keyifli anlar
Çocuklar, üç gün boyunca alanda kurulan toplam 42 adet çadırda spordan sanata, bilimden el becerilerine kadar çok sayıda alanda eğlenceli vakit geçirdi. Üç gün boyunca, on binlerce çocuk hayatları süresince unutamayacakları anılar biriktirdiler.
Coşku şenlik ateşiyle başladı!
21 Nisan günü kortej yürüyüşüyle Yeni Tören Alanı’ndan başlayan şenlikte Kent Konseyi Çocuk Meclisi kısa bir konuşma yaptı. Kortej, ardından Kongre Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirirken Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Çınar Karaman, Kırgızistan ve Bulgaristan’dan davet edilen konuklar şenlik ateşini yaktı. Alanlardaki coşku şenlik ateşinin yanmasıyla doruğa çıktı.
Final gecesi unutulmayacak
gösteriler!
Etkinliklerin son gününde ise unutulmayacak sahne gösterileri gerçekleşti. Çocuklar, aylardır büyük bir heyecanla hazırlandıkları 31. Uluslararası Çocuk Şenliği’nde birbirinden güzel sahne gösterileri gerçekleştirdiler. Gündüz süren sahne gösterilerinin ardından ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gecesinde unutulmayacak gösteriler düzenlendi. Kongre Meydanı’nda gerçekleştirilen sahne gösterilerinde Lüleburgaz Belediyesi Çok Sesli Sevgi ve Çocuk Koroları, Kırgızistan ve Bulgaristan’dan katılan gösteri ekiplerinin yanı sıra çok sayıda gösteri ekibi unutulmaz bir sahne performansı sergiledi.
Madalya ile taçlandı
Tüm bunlarla birlikte üç gün boyunca çadır etkinliklerinde görev alan gönüllüler ile gösterilerde yer alan herkese Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Güncer, Kemal Pektaş ve Gökhan Kaya Atay tarafından şenlik madalyası verildi.
Başkandan şenlik öz
çekimi!
Şenliğin son gecesinde ise etkinliklerde görev alan yaklaşık 500 gönüllü tek tek isimleri okunarak alana davet edildi. Gönüllülerin alana gelmesinin ardından sahneye çıkan Başkan Gerenli, her yıl geleneksel hale gelen “Şenlik Öz Çekimini” yaptı. Binlerce kişi Başkan Gerenli ile öz çekimde yer aldı.
500 kişilik gönüllü ordusu!
Üç gün boyunca süren şenlikte STK, gönüllüler ve belediye personelinden oluşan 500 kişilik dev bir gönüllü ordusu görev aldı.
Çocukların Başkanı!
Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye çocuklar tarafından büyük bir ilgi vardı. Çocuklar Başkan amcalarıyla fotoğraf çekilmek için birbirleriyle yarıştı.
30’dan fazla ekip sahne aldı
31’inci Uluslararası Çocuk Şenliği’nde gösterilere aylardır hazırlanan 30’dan fazla ekip sahne aldı.
50 bini aşkın ziyaretçi!
Pandemi nedeniyle 2 yıldır meydanlarda kutlanamayan Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 3 gün boyunca çevre illerden gelen çocuklarla birlikte 50 bini aşkın ziyaretçi geldi. (Lüleburgaz Belediyesi)