SGK Peroneli dün iş bıraktı

Büro İş Sendikası öncülüğünde dün SGK personeli 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. SGK Kırklareli İl Müdürlüğü binası önünde saat 10.00 yapılan basın açıklamasına Büro İş Sendikası İl Temsilcisi Harun Mandacı ve Sivil Memurlar Sendikası temsilcisi Özgür Palabıyık katıldı. Okunan açıklamada şunlar ifade edildi;

"Büro İş Sendikası olarak taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadele edeceğiz.
Değerli basın emekçileri; Sosyal Güvenlik Kurumunda yıllar önce bozulan çalışma barışını sağlamak adına sizler aracılığıyla bir kez daha taleplerimizi yineliyoruz.
Taleplerimiz çok net ve açık.
TBMM tatile girmeden bir torba yasa da bizim için istiyoruz. Torbasını biz göndermeye hazırız. 2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımızı geri istiyoruz. İkramiye ve ek ödemelerimizi, Sosyal güvenlik tazminatını, Uzmanlık kadrosunu, 3600 Ek Göstergeyi, Büyükşehir Farkını, Kira Yardımını, Saatlik mesai ücretinin de net 100 tl ye çıkarılmasını istiyoruz.
İnsanca yaşayabileceğimiz ücretlere kavuşana, haklarımızı alana kadar taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu mücadele kazanımla sonuçlanacak.” (H.Murat Taner)