"Siz bir kadından bu kadar mı korkuyorsunuz?"

 

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Buşra Taşkın bugün saat 15.00'da Öğretmen Evi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Adayı Taşkın, açıklamasında gece gündüz demeden uğraştığını belirtti. Taşkın, kendinin İlimizde ilk ve tek bağımsız kadın belediye başkan adayı olmaktan dolayı yaşadığı onuru "Hepinize güzel bir günden merhabalar diliyorum. Ben Kırklareli'nin ilk ve tek kadın Belediye Başkan Adayı Buşra Taşkın olarak size sesleniyorum. Buranın bağımsız belediye başkan adayıyım. İlk ve tek olmanın gurur ve onurunu duyuyorum. Şimdi size bir şeyler anlatacağım ve bir şeyler söyleyeceğim, beni dinlerseniz sevinirim. Eminim ki zaten sosyal medyada da bunu dinleyeceksiniz. Şimdi seçim sürecinin sonuna yaklaşıyoruz. Gerçekten şöyle bir seçim süreci yaşadım ki aylardan beri tırnağımla kazıdım. Gün gün gece gece sabahlara kadar çalıştım. Saat gece geç demeden sabah erken demeden tek tek her yere ulaşmaya çalıştım." sözleriyle ifade etti.

"Bir kadın olarak yaptım"

Taşkın, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkından bahsetti. Arkasında parti olmadan ve bir kadın olarak bireysel savaşından "Bunu bir kadın olarak yaptım, hiçbir gücüm olmadan yaptım. Sadece bireysel ve bağımsız gücümle yaptım. Şimdi biliyorsunuz ki ben ilk bu işe girdiğimde buraya bir partinin aday adayı olarak çıkmıştım. Fakat maalesef ki siyasal hukukların doğruluğu hiçbir zaman bitmedi. Adaylar değişmedi, koltukta olanlar inmedi ama ben irade bir duruşumla sonuna kadar mücadelemi verdim ve vermeye devam ediyorum. Ben burada sadece bir kadın olarak değil tüm Türkiye'yi temsil ettim ve etmeye devam edeceğim. Gerçekten çok kötü şeylerde yaşamama rağmen şu anda kadar hiçbir zaman duruşumu bozmadım ve bozmamak için yemin etmiştim. Son günlere yaklaşıyoruz ve son saatlere gerçekten artık algılardan, birbirini eleştirenlerden bıktık usandık. Bana bu seçme ve seçilme hakkını Mustafa Kemal Atatürk verdi. Bunu benim elimden hiç kimse alamaz." cümleleri ile bahsetti.

"Zannediyorlar ki parti değişecek her şeyiniz güzel olacak"

Taşkın konuşmasının devamında "Zannediyorlar ki o parti bu parti gelince dertler bitecek, her şeyiniz güzel olacak öyle bir şey yok. Cumhurbaşkanımız bütün kazanan arkadaşlara bu bağımsız belediye başkan adayı ben dahi olsam diğer arkadaşlar da olsa ödeneğini vermek zorunda. Bağımsız diye kimseye hiçbir şey vermeyecek diye bir şey yok. Lütfen bunlara aldanmayın. Şöyle bir durum var, burada kim kazanırsa kazansın cumhurbaşkanımız ödeliğini verir, ondan sonra iş kişide biter, hizmet kabiliyetinde biter. Hizmet kabiliyeti varsa bu işi yapacak aşk varsa size projesini yapar, hizmetini getirir ve buraya sular. Biliyorsunuz ki ben çok mücadeleyle geldim bu yola. Gece gündüz emek sarf ettim ve bir kadının sesi olmak için, yüzüncü yılda bir medeniyet dersi vermek için. Gerçekten büyük bir savaş bu. Her şeye rağmen yoluma devam ettim. Dediler ki "Bir kadına mı kalmış" bun bunları duydum, sustum. Hiçbir zaman size bunları siyasi ikbal olarak kullanmadım. "Kırklareli'ne bir kadın belediye başkanı yakışır. Ama benden sonra" dediler sustum, her şeye sustum. Afişlerimin kapatılmasına sustum, kaldırılmasına sustum, yırtılmasına sustum ama gerçekten yeter artık. Bugün siyaseti bu kadar yerlere çekmeyin, bu kadar alçalmayın. Hiçbir zaman duruşumu bozmadım, bozmak istemiyorum ama bugün artık son noktaya gelindi ve gerçekten bu konuda da konuşmak istedim. Ben burada gece gündüz çalışırken sizler partilerin paralarını harcadınız onları harcamak kolay, belediyenin parasını harcamak kolay, gel benim gibi böyle kalpten harcadığının böyle heba olmasını gör gerçekten insan acısı bir şey. Bizler kapısı herkese açık olan kişileriz. Arkamızdan hiçbir güç olmadan savaşan kişileriz. Tabii ki de senin benim paramı harcamak kolay, belediyenin parasını harcamak kolay, partinin parasını harcamak kolay ama sen benim emeğimi zayi edemezsin." ifadelerini kullandı.

"Neden bu kadar korkuyorsunuz siz kadınlardan?"

Yaşadığı bir olayı anlatan Buşra Taşkın konuşmasının devamında diğer adaylara "Neden bu kadar korkuyorsunuz siz kadınlardan?" sorusunu sordu. Afişlerinin üzerlerinin kapanmasından bahseden Taşkın "Şu an Benim yaşadığım şöyle bir şey anlatayım size. Bu sticker olayı, afiş olayı ve benim bu sabah kalktığım bütün yaşadığım mahallem, caddem, sonuna kadar stickerların üzeri kocaman afişlerle kapatılmış. Ya siz bir kadından bu kadar mı korkuyorsunuz ya? Hani bağımsız kadındı? Ne gücü vardı? Neden bu kadar korkuyorsunuz siz kadınlardan? Ben anlamıyorum. Hani Kırklareli'ne bir kadın belediye başkanı yakışırdı. Bu kadar alçalmayın, bu kadar düşmeyin. Eşimi, dostumu, çevremi arayarak tehdit etmeyin. Bana kimsenin tehdidi işlemez. Ben tehditlere kanacak olsam bu yola çıkmazdım ve devam etmezdim. İlk önce herkes kendine bakacak, kendi çevresine bakacak. Kimse dini, Atatürk'ü kullanamaz.

Diğer bir konu da şöyle Eğitimci dururken kadına mı kalmış memleket? Şöyle bir şey var eğitimci annesinin bir kadın olduğunu unutuyor mu? Atatürk'ü eğitenin kadın olduğunu unutuyor mu? Korkacaksınız. Kadınlar her yerde çünkü. Kadın işiniz, kadın kardeşiniz, kadın her şeyin başı, cenneti bile ayakları altına almış kişinin hakkında konuşamazsınız, iftira edemezsiniz, tehdit edemezsiniz. Ben kendime güvenmesem çıkmazdım. Ben kendimden emin olmasam çıkmazdım. Değiştirmek için değil, güzelleştirmek için geliyoruz dedim. Lütfen artık kadınlarımızdan ellerinizi çekin. İsteseniz de istemesenniz de kadınlar bir yerlere gelecek. Ama bugün olmaz ama yarın mutlaka gelecek. Lütfen bu olayları çirkinleştirmeyelim." cümleleri ile konuşmasını sonlandırdı.