Staj ve Çıraklık Sürelerinin EYT'ye Dahil Edilmesi için Kanun Teklifi Meclis'e Sunuldu

Konya Milletvekili Barış BEKTAŞ tarafından hazırlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu. Teklife göre, staj, çıraklık ve diğer staj süreleri sigorta süresi olarak kabul edilecek ve bu süreler borçlanılabilecek. Bu değişiklikle, staj ve çıraklık sigortası mağdurları da EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamına girecek.

Teklif, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Kabul edilmesi durumunda, staj süreleri sigorta süresi olarak değerlendirilecek ve bu süreler borçlanılabilecek.

Kanun teklifi, Meslekî Eğitim Kanunu'nda belirtilen aday çıraklar, çıraklar, işletmelerde meslekî eğitim gören öğrenciler, staj süresince mesleki eğitim alan öğrenciler, kamu projelerinde görevli bursiyerler ve kısmi zamanlı çalıştırılan öğrencilerin staj ve çıraklık sürelerini kapsıyor.

Teklifin kabul edilmesi için önce komisyonda oylanacak, ardından TBMM genel kurulunda oylanacak. Çoğunluk oyu ile kabul edilmesi halinde Resmi Gazete süreci başlayacak.