Tadık; "Yapılacak düzenlemenin daha adil olmasını istiyoruz"

Merkez Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Özgür Palabıyık, sendikasının Genel Başkanı Celil Tadık'ın Ek Gösterge ile ilgili basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştı. Tadık açıklamasında şunları kaydetti;
"Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 3600 ek gösterge düzenlemesi bir kesim kamu görevlilerinin kazanımlarını arttırırken bir kesimin ise beklentilerini karşılamakta yetersiz kalmıştır.
Bugün tüm mahkemelerde yazan “ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR” vecizesinin bizzat devletin uygulamalarıyla yerine getirmesi gereken asli bir unsur olması gerekirken kendi çalışanları arasında son yapılacak 3600 ek gösterge ile adaletsizliği bir hüküm gibi göz önüne sermektedir.
Merkez Büro Çalışanları Sendikası olarak 3600 ek göstergeye yükseltilen tüm kamu çalışanlarının bu göstergeyi hak ettiği hususunda bir şüphesi yoktur, ancak Devletin bir çalışanını diğer çalışanından farklı görmesi ve uygulama ile bunu açıkça düzenlemesini adaletsiz buluyor ve bir an önce yapılacak düzenlemenin daha adil olmasını istiyoruz. Bugün SGK’ de, Ticaret ve Gümrük Bakanlığı’nda, Maliye ve Gelir İdaresi’nde, Adalet Bakanlığı’nda, İçişleri Bakanlığı’nda vb. gibi ülkenin hayatı damarlarında hizmet eden tüm büro çalışanlarının bu düzenlemeden neden yeterince yararlandırılmadığının mantıklı bir açıklamasını bulmakta zorlanıyoruz.
Bu nedenle tüm paydaşlar ile birlikte çalışma barışını bozmadan adaletli bir düzenlemenin hala mümkün olduğunu düşünüyor ve talep ediyoruz." (F.Kurtbayram)