Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından DenizBank destekleriyle düzenlediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması 2009' dan bu yana düzenleniyor. Bu yıl 12. si düzenlenen yarışmada; tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını hedefleniyor.
Bu kapsamda Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, kurum müdürleri, İlçe ve Şube Müdürleri ve teknik personel katılımlarıyla 12’ncisi düzenlenen Tarım Orman ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin açılışı 17.09.2022 tarihinde gerçekleştirildi.
12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının konusu; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyetleri oluşturuyor. 12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması, "Genel", "Çiftçi", "Öğrenci", "Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları", "DenizBank Çalışanları" ve bu yıl konusu "Çiftçi Varsa Hayat Var" olan "Tema" olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi. (F. Kurtbayram)