Tek bir davamız var AK Parti'nin kutlu davası

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’in Milletvekili Aday Adaylığı nedeniyle yerine atadığı Av. Yunus Ercan Dağdaş, İl Başkanlığı görevine başladı. Dün parti binasında yapılan devir teslim töreninde konuşan Dağdaş, “Karşımızdaki bu birleşmelere karşı bizim hiçbir şekilde yorgunluklara, kırgınlıklara, yolda nefesimizin tükenmesine dahi tahammülümüz yok. Önümüzdeki iki ay bizim için çok önemli. Bu davanın Alper Başkanımın da dediği gibi değişmez tek ismi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önümüzdeki süreçte odaklanacağımız tek şey bu olacaktır. Elimizden geldiğince gece gündüz yapabileceğimizi yapacak her kapıyı çalacak liderimizin haklı davasını anlatarak destek bulmaya gayret edeceğiz. Bugün yola çıkıyoruz.  Tek bir amacımız var önümüzdeki seçimler. Tek bir davamız var AK Parti’nin kutlu davası. Bizim başka bir amacımız, davamız yoktur. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Av. Yunus Ercan Dağdaş, 8 Mart’ta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasının ardından görevine başladı. Dün 9 Mart 2023 Perşembe günü İl Başkanlığı binasında görev değişimi nedeniyle devir teslim töreni yapıldı. Törene AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı olarak atanan önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan Bahadır Kovankaya, Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyük Yeğen, İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün, AK Partili Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Parti Yönetimi ve AK Partili vatandaşlar katıldı.
İl binasındaki toplantı salonunda geniş bir katılımla yapılan devir teslim töreninde ilk olarak İl Başkanlığı görevini bırakarak Milletvekili Aday Adayı olan Alper Çiler söz aldı.
9 yıldır İl Başkanlığı görevini yürüten Çiler, “Öncelikle üstümüzde kalmasın Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum. Hayırlı olsun diyorum. Bu davada tek vazgeçilmez insan vardır oda Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu bir bayrak yarışıdır inşallah sizlerde hakkınızı helal edersiniz. Bizden yana helali hoş olsun. Elimizden geldiğince bu görevi yapmaya çalıştık. Yunus kardeşimiz inşallah bu bayrağı daha da yukarı taşıyacaktır. Gönül gönüle, el ele vererek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ne görev verilirse verilsin AK Parti’nin bir neferi olmaya devam edeceğiz. İl Başkanı olarak atanan Yunus kardeşime ve İlçe Başkanı olarak atanan Bahadır kardeşime hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Ardından konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise, “Bu girdiğimiz en önemli seçimlerden bir tanesi. Hepimizin birlik içerisinde el ele gönül gönüle olması gereken bir dönem. Bize karşı yapılan cepheyi hep birlikte görüyoruz. Onun için bizler hiçbir zaman vazgeçmeden hiçbir zaman yılmadan çalışarak Cumhurbaşkanımızın üzerindeki yükü almamız gerekiyor. Önceki dönem İl Başkanımıza ilimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli kardeşim Yunus’ta teşkilatımız içerisinden bir isim. Sürecin tamamına hakim. Tüm teşkilat olarak önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı sürecinde el ele vererek inşallah bundan önceki seçimlerde olduğu gibi başarıyı elde edeceğiz. Hem İl Başkanımıza hem de uzun dönem Gençlik Kolları Başkanlığımızı yapan Bahadır kardeşimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Tek amacımız önümüzdeki seçimler
Son olarak AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı görevine atanan Av. Yunus Ercan Dağdaş söz aldı. Dağdaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile dün (8 Mart 2023) itibariyle Kırklareli İl Başkanlığı görevine başlamış bulunmaktayım. Bir atanma süreci yaşadık. Öncelikle ben diye bir şey yok biz varız. Bahadır kardeşimle beraber dün gittik. İl Başkanı olarak ben merkez İlçe Başkanı olarak ta Bahadır arkadaşımız atandı. Bize 9 yıldır İl Başkanlığı yapan çok kıymetli Alper Başkanımıza, önceki dönem il başkanlarımıza, milletvekillerimize, teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum. Onların tecrübelerinden faydalanarak hazırlanacağımız bir seçim olacak.
Cumhurbaşkanımızla dün uzun bir görüşme yaptık. Tüm gün görüşmeleri devam etmesine rağmen dimdik ayakta duruyor. O nedenle bizim ondan daha çok çalışmamız lazım. Dün kendisi de belirtti; Yedi düvel karşımızda bunu bilmeyen yok. Altılı masası, içeride işbirliği halindeki dış odaklar… O dimdik orada ayakta duruyor. O nedenle 2 ay sonra yapılacak seçimler için bizim canla başla çalışmamız, tekrar AK Parti’yi iktidar yapmamız gerekiyor. Bizden tek talebi bu seçiminde yeni bir başarı halkası olarak eklenmesi. Bize her türlü desteği var. Tüm teşkilatlara ve vatandaşlara çok selamı var.
Bizim şu aşamadan sonra hiç kimseyi şu bu diye kaybetmeye tahammülümüz yok. Aksine yeni arkadaşları, bu devlete hizmet edecek yeni insanları kazanma zamanı. Bunun peşinden gitmemiz gerekiyor. Zorlu bir seçim süreci olacak. Karşımızdaki odaklar tamamen Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinde birleşen, temelinde çok farklı dinamiklere sahip yapılar. Söz konusu olan Tayyip Erdoğan karşıtlığı olduğunda bütün dinamiklerini bir kenara bırakıp bu düşmanlık üzerinde birleşebiliyorlar. Karşımızdaki bu birleşmelere karşı bizim hiçbir şekilde yorgunluklara, kırgınlıklara, yolda nefesimizin tükenmesine dahi tahammülümüz yok. Önümüzdeki iki ay bizim için çok önemli. Bu davanın Alper Başkanımın da dediği gibi değişmez tek ismi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önümüzdeki süreçte odaklanacağımız tek şey bu olacaktır. Elimizden geldiğince gece gündüz yapabileceğimizi yapacak her kapıyı çalacak liderimizin haklı davasını anlatarak destek bulmaya gayret edeceğiz.
Bugün yola çıkıyoruz. Tek bir amacımız var önümüzdeki seçimler. Tek bir davamız var AK Parti’nin kutlu davası. Bizim başka bir amacımız davamız yoktur. Allah yar ve yardımcımız olsun.” (H.Murat Taner)