Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Depremzedelerin yanında

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve pek çok şehrimizi etkileyen deprem felaketi dolayısıyla, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere eldiven, mont, ısıtıcı, ayakkabı, bot, bebek maması ve bezi, temizlik, hijyen ürünleri ve konserve gıda gibi çok sayıda öncelikli ihtiyaç malzemesi toplanıyor.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL ve Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL ile Daire Başkanları da depremzedelere yardım faaliyetine iştirak etti.
NKÜ Rektörlük Sergi Salonu’nda organize edilen faaliyette, Üniversitemiz personeli ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör Yücel BULUT koordinesindeki Acil Durum ve İlk Yardım Topluluğundan öğrenciler, toplanan yardım malzemelerini sınıflandırarak kolilere yerleştirdi.
Konuyla ilgili konuşan Rektör ŞAHİN “Birimlerimizden veya kişisel olarak toplanan aynî (eşya) yardımların organize edilmek üzere NKÜ Rektörlük Sergi Salonu’na getirilmesini duyurmuştuk. Personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından bu talebimiz yoğun ilgiyle karşılandı. Yardım toplama faaliyetimiz halen devam etmektedir. Bu zor günler zaten birlik olmamız gereken günler. Tüm bağışçılara çok teşekkür ederiz. Üniversite olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” şeklinde konuştu.
Tekirdağ Namık Kemal
Üniversitesinin AFAD Gönüllüsü Ekibi Deprem Bölgesine
Yola Çıktı
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem dolayısıyla bölgeye acil tıbbi yardım sağlamak amacıyla uzman personel ve öğrencilerinden oluşan bir ekip ile tıbbi malzeme deprem bölgesine hareket etti.
AFAD Gönüllüsü olarak 3 Acil Tıp Araştırma Görevlisi, 34 Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi (İntörn) ve 8 Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisinden oluşan 45 kişilik ekip, Tıp Fakültesi önünde düzenlenen uğurlama töreninin ardından otobüs ile Hatay İskenderun’a doğru yola çıktı.
Ekibi, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Başhekim Prof. Dr. Şeref ALPSOY, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Hilmi TOZKIR, Dr. Öğr. Üyesi Serhat ÖRÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Aykut DEMİRKIRAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA ile akademik ve idari personel uğurladı.
Konuya ilişkin bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, deprem bölgesine aynî yardım malzemesinin yanı sıra AFAD Gönüllü ekibi de göndererek destek olduklarını belirtti ve “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, yaşanan deprem felaketinde tüm imkanlarımızla depremden etkilenen bölgelere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” şeklinde konuştu.
Afet ve Acil Durum Komisyonu Toplandı
NKU Afet ve Acil Durum Komisyonu, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve pek çok şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından bir toplantı gerçekleştirdi.
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN başkanlığında NKÜ Rektörlük Senato Salonunda yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA ile birlikte komisyon üyesi akademik ve idari personel katıldı.
Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, “Zor günler; deprem, soğuk ve kış koşulları maalesef hepsi üst üste geldi. İnsan empati yapmadan edemiyor. Devletimiz Allah’a çok şükür tüm gücüyle yanlarında. Biz de tüm Türk Milleti olarak hep birlikte bir olacağız onlar için. Üniversitemizde aynî yardım toplanıyor. AFAD gönüllüsü öğrencilerimizi ve personelimizi dün kampüsümüzden bölgeye uğurladık. Kalbimiz ve dualarımız onlarla. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, yaşanan deprem felaketinde tüm imkanlarımızla depremden etkilenen bölgelere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” sözleri ile toplantıyı açtı.
Toplantıda, ülke gündemini sarsan deprem felaketine dair durum değerlendirmesinin yanı sıra, Üniversitemizin Kuzey Anadolu Fay hattına komşu bir coğrafyanın yükseköğretim kurumu olması dolayısıyla bölgemizde yaşanabilecek olası büyük bir depreme karşı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin sahip olduğu akademik birikim ile birlikte imkân ve kabiliyetleri karşılıklı görüş alışverişi şeklinde ele alınarak; eksikliklerin ivedilikle giderilmesine, üstün yönlerin ise korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına karar verildi. Toplantı kapsamında ayrıca yaşanan son deprem felaketi dolayısıyla eğitim-öğretim hayatı ile ilgili bazı konular da ele alındı. (NKU)