Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası Kutlu Olsun

KEAH, Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftasını kutladı.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftasını “Sağlık sisteminin ayrılmaz parçası olan başta hastanemiz tıbbi laboratuvar çalışanları olmak üzere tüm Tıbbi Laboratuvar Çalışanlarının Haftası kutlu olsun.” cümleleriyle kutladı.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı, Tıbbi Laboratuvar çalışanlarını sevindiren bir haber verdi. 19 Mart 2024 tarihinde yayımlanan genelge ile 22-28 Nisan haftası “Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası” olarak ilan edilerek, 81 il Valiliği’ne genelge gönderildi. Bu gelişme, ülkemizde tıbbi laboratuvar uzmanlığı ve tıbbi laboratuvar hizmetinin önemi bakımından dönüm noktasıdır.

Tıbbi Laboratuvar Nedir?

İnsanlarda sağlığın değerlendirilmesi, hastalıkların önlenmesi, tanısı, takibi, tedavinin izlenmesi ve prognoz öngörüsü amacıyla insana ait biyolojik numunelerin veya dolaylı olarak ilişkili olduğu numunelerin incelendiği, sonuçların raporlandığı, gerektiğinde yorumlandığı ve ileri incelemeler için önerileri de içeren hizmetlerin sunulduğu laboratuvarlar olarak tanımlanıyor.