Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler sürüyor

Trafik Haftası devam ederken Kırklareli Çocuk Trafik Eğitim Parkında öğrencilere yönelik uygulamalı trafik eğitimi de sürüyor. Çocuklar kimi zaman yaya olarak kimi zaman ise birer şoför olarak trafiğin işleyişi hakkında trafik polislerinden uygulamalı eğitim aldılar. 

Okul önceki ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik eğitimleri Kırklareli Çocuk Trafik Eğitim Parkında verilmeye devam ediyor. Hazırlanan parkurda kimi zaman yaya yolunu kullanan çocuklar kimi zaman akülü arabalarla birer şoför oluyor kimi zaman ise üst geçidi kullananın önemini bizzat yaşayarak öğreniyorlar. Eğitim kapsamında öğrencilere uygulama alanı öncesi toplantı salonunda bir araya gelerek teorik bilgi alıyorlar. Kırklareli Çocuk Trafik Eğitim Parkında öğrencilere bilgilendirme yapıldıktan sonra uygulamalı olarak trafik eğitimi verilmeye devam ediliyor. Önceki gün Gülcan Kazım Gürbüz Kızılay Anaokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Fahri Kasapoğlu Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Kırklareli Çocuk Trafik Eğitim Parkını ziyaret ederek uygulamalı trafik eğitimi aldılar.
Planlama dâhilinde İl Emniyet Müdürlüğü yetkili personeli tarafından okul öncesi, ilkokul, 4. sınıf ve ortaokul 6. sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik Çocuk Trafik Eğitim Parkı eğitimleri devam edecek. (E.Yıldırım)