Trakya Birlik Genel Kurulu Yapıldı

Trakya Birliğin Çarşamba günü yapılan Genel Kurulunda 299 delegeden 298’si oy kullandı. 296 oy geçerli, 2 oy geçersiz sayıldı. Seçimde Malkara Kooperatif Başkanı Cem Özkan’ın sarı listesi 81 oy alırken, geçerli 296 oyun 215’ini Şafak Kırbiç, Emre Yılmaz, Hilmi Kahraman, Ahmet Akgün, Hüseyin Kocabıyık ve Remzi Kobak’tan oluşan mavi liste alarak seçimi kazandı.

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) 2021/2022 iş yılı seçimli genel kurulu, 11 Ocak 2023 Çarşamba günü Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda, 48 kooperatifin Kasım ayında gerçekleştirdiği genel kurullarında Birlik Temsilciliğine seçilen 298 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, geçtiğimiz yıl ve bu yılın genel değerlendirmesini yaparak gelecek dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında genel kurula bilgi verdi. Konuşmasının sonunda yapılacak olan genel kurulun ortaklara, kuruma ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na Pehlivanköy Koop. Başkanı Durgut Ersoy, Başkan Vekilliği’ne Gelibolu Koop. Başkanı Levent Kızıltan, Katip Üyeliklere Babaeski Koop. Başkanı Göksel Baytok ve Hayrabolu Koop. Başkanı Yaşar Şentürk seçildi.
Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündem maddeleri ile sürdü. Gündemin 19. Maddesinde seçime geçildi. Trakya Birliğin 299 delegesinden 298’sinin oy kullanarak katıldığı genel kurulda, 296 oy geçerli, 2 oy geçersiz sayıldı. Seçimde Malkara Kooperatif Başkanı Cem Özkan’ın sarı listesi 81 oy alırken, geçerli 296 oyun 215’ini alan Şafak Kırbiç, Emre Yılmaz, Hilmi Kahraman, Ahmet Akgün, Hüseyin Kocabıyık ve Remzi Kobak’tan oluşan mavi liste seçimi kazandı.
Yönetim Kurulu adına konuşan Şafak Kırbiç, “2021/2022 iş yılı Genel Kurulumuza katılarak Birlik Ruhunun en güzel örneğini sergileyen tüm kooperatif başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz ile teveccüh göstererek bizlere önümüzdeki 4 yıl için yönetim kurulu üyeliği görevi veren Birlik temsilcilerimize teşekkür eder, bu büyük ve değerli emaneti daha da ilerilere taşıyarak başta üretici ortaklarımız olmak üzere ülke tarımına daha büyük hizmetler sunmak kararlılığıyla Genel Kurulumuzun Birliğimize ve Ülkemize hayırlı olmasını dileriz” dedi. (F.Kurtbayram)