Trakya Üniversitesi klasik araba tutkunlarını bir araya getirdi

Birbirinden renkli etkinliklere imza atan Trakya Üniversitesi klasik araba tutkunlarını bir araya getirdi.
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Kültürleri Topluluğu ile Antika Otomobil Federasyonu iş birliğinde, Topluluk Buluşmaları etkinliği kapsamında I. Klasik Otomobil Balkan Turu düzenlendi. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir araya gelen ve bu yıl ilki düzenlenen I. Klasik Otomobil Balkan Turu’nda 18 klasik araba yer aldı.
Osmanlı mimarisinin önemli eserlerinin yer aldığı Edirne ile Bulgaristan'ın Filibe (Plovdiv) kenti arasında düzenlenen tur öncesinde Trakya Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan klasik arabalar renkli görüntülere sahne oldu.
Tur öncesinde klasik otomobilleri yakından inceleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, böylesine renkli ve güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Yaşanmışlıkların kıymetini bilmek lazım. Klasik arabalarımız bu anlamda çok değerli. Şimdi tekrar o eski günlerin hatıralarını Trakya Üniversitesinden başlayacak bir yolculukla Balkanlarda yaşatacaklar. Güzel bir görsel şölen bizi bekliyor. Trakya Üniversitesi amacı, ufku hep Balkanları göstermiş bir üniversite. Bu noktada başlangıcının buradan yapılmasını da çok anlamlı buluyorum. Aynı zamanda üniversitemizde böyle bir öğrenci topluluğunun bulunması da oldukça önemli. Antika Otomobil Federasyonu başkanı ve başkan yardımcısına, Edebiyat Fakültesi dekanıma, SKS Daire Başkanıma ve tura katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Güzel güzel gitsinler, sağlıkla gelsinler.” dedi.
Antika Otomobil Federasyonu Başkanı İlker Tayalı, Trakya Üniversitesi ortaklığı ile bu organizasyonu gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tur hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Başkan İlker Tayalı günü anısına Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na klasik araba maketi hediye etti.
Antika Otomobil Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Trakya Üniversitesi öğrencisi Elif Geveli, öğrencisi olduğu Trakya Üniversitesinde böylesine bir etkinliği düzenlemenin ayrı bir mutluluk olduğunu ifade ederek, yine Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde seneye daha büyük bir organizasyon gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, çok güzel bir etkinliğe imza atıldığını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Antika Otomobil Federasyonu ile uyum içerisinde çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdikleri belirterek, keyifli bir tur olması dilediğinde bulundu.
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü önünden hareket eden kafile Kapıkule'den Bulgaristan'a geçerek Filibe kentindeki gezinin ardından pazar günü yurda dönüş yaptı. (Trakya Üniversitesi)