Trakya Üniversitesi ve Sofya Teknik Üniversitesi Arasında İlişkileri Güçlendirecek Çalıştay

Trakya Üniversitesi Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Merkezi Müdürlüğü ve Sofya Teknik Üniversitesi Sliven Fakülte ve Koleji iş birliğiyle “Workshop on Trakya at Bilateral Cooperation” çalıştayı gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi ve Sofya Teknik Üniversitesi Sliven Mühendislik ve Pedagoji Fakültesi ve Koleji tarafından desteklenen çalıştayda Sofya Teknik Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nden akademisyenler bir araya geldi. Margi Hotel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştay saygı duruşu ve milli marşların okunması ile başladı.
Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Trakya Üniversitesi Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç gerçekleştirdiği konuşmasında, çalıştay ile iki kurum arasındaki ilişkileri ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç “Daha önce enerji konusunda yapmış olduğumuz çalıştay gayet verimli geçti. Siz değerli dostlar ile iyi ilişkiler kurduk. Bugün ise ikili ilişkilerimizi ele alarak tartışacağız. Bulgaristan’dan gelen değerli bilim insanları ile bilgi alışverişinde bulunacağız. Ayrıca iki ülke arasında bilimsel çalıştay, kongreler ve seminerlerin devam etmesini hedefliyoruz.” şeklinde konuşarak çalıştayın hayırlı olmasını diledi.
Ardından Sliven Mühendislik ve Pedagoji Fakültesi ve Koleji’nden Doç. Dr. Koycho Tonchov Atanasov, Fakülte hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Fakülte ve birimlerin tanıtımını yaptı.
Sofya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Stanimir Mihailov Karapetkov ise, Trafik Kazaları Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri ve iş birliği fırsatları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, iki üniversitenin iş birliği ile ortaya çıkan çalıştayın son derece anlamlı olduğunu belirtti. Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Trakya Üniversitesi kendisine Balkanları misyon ve vizyon olarak seçmiş bir kurumdur. Hayata geçirdiği projelerde Balkanları esas alan, yaptığı faaliyetlerde Balkanları gözeten, Balkan üniversiteleri ile iş birliği yapmayı hedefleyen bir kurumdur. Daimi Genel Sekreteri ve Kalıcı Yönetim Kurulu üyesi olduğumuz Balkan Üniversiteler Birliği ile bu iş birliklerini kurumsal ve sürekli hale getiriyoruz. Bugün 84 üyesi olan birliğimiz yakın süre içerisinde 100 üye üniversiteye ulaşarak yeni iş birliklerine de kapı aralayacaktır. Balkanlar konusunda elde ettiği uzmanlığı, bilgi birikim ve tecrübesini paylaşmaya hazır olan üniversitemizin yeni iş birliklerine, ortak proje ve çalışmalara kapısı her daim açıktır.” şeklinde konuşarak çalıştayın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Çalıştayın birinci oturumunda Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Kaçar, Trakya Üniversitesi’nde yapılan yumuşak madde çalışmaları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. İkinci oturumda ise Sliven Mühendislik ve Pedagoji Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neven Krystev ve Kolej Müdürü Doç. Dr. Violeta Raykova, Avrupa projeleri, gelecekteki projeler ve iş birliklerini kullanma fırsatları hakkında sunum gerçekleştirdiler. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Şentürk Dalgıç ve doktora öğrencisi Alev Sakarya da Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen malzeme bilimi ile ilgili araştırmalar hakkında sunum yaptılar. Çalıştay, katılım belgelerinin verilmesinin ardından kültürel program ile sona erdi. (Trakya Üniversitesi)