Trakya Üniversitesinde fidanlar Cumhuriyetle büyüyor

Trakya Üniversitesinin geleneksel Cumhuriyet Fidanı Dikim Töreni’nde 99. yıl fidanı çocukların ellerinde toprakla buluştu.
Trakya Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak Karaağaç Yerleşkesinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Fidan Dikim Töreni, bu sene yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Orhan Çakırlar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Alb. Taşkın Keleş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim, Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
29 Ekim’in Türkiye Cumhuriyetinin doğum günü olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bu büyük millet 2500 yıldır pek çok imparatorluk kurdu. En son Osmanlı İmparatorluğu, bir Balkan imparatorluğu olarak bu topraklarda kuruldu. Tabi ki imparatorluklar doğarlar, büyürler ve ölürler. Osmanlı İmparatorluğu da zayıfladı ve bu büyük millet, son 200 yılda büyük acılar yaşadı. İçinde bulunduğumuz bu toprak, son yüzyıllarda 4 işgal gördü. Balkanlardan ve Anadolu’dan atılmak istenen büyük Türk milleti, yine Selanikli bir Osmanlı paşası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Anadolu Ergenekonu’nda 100 yıldır ayağa kalktı ve yeni yüzyıla hazırlanıyor. Bu mutlu günün anısına Trakya Üniversitesi olarak 1983 yılından beri her 29 Ekim’de bir fidan dikiyoruz. İnşallah 99. yılımızda da hep beraber dikeceğiz.” dedi.
Rektör Tabakoğlu, katılımlarından dolayı Vali H. Kürşat Kırbıyık ve protokol üyelerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Gurur dolu bir gün yaşadıklarını söyleyen Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık “Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutluyoruz. Aslından bugünden itibaren 100 yaşının da ilk günlerini yaşamaya başlıyoruz.
Yeni bir süreç, yeni bir serüven inşallah. Tabi ki devletleri, milletleri güçlü kılan usulleridir, gelenekleridir, örfleridir. Trakya Üniversitesinin de 39 yıldır devam eden bu güzel geleneğine bizler de katılım göstermek istedik. İnşallah bu alanın ağaçlarla dolduğunu görürüz, Cumhuriyetimizin nice yıllarına hep birlikte şahitlik ederiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.Cumhuriyetin 99. yılı anısına dikilen fidanın protokol üyeleri ve çocukların ellerinde toprakla buluşmasının ardından Karaağaç Öğrenci Sanat Buluşması ve Bas Buluş Sergisi’nin gezilmesi ile etkinlik sona erdi. (Trakya Üniversitesi)