"Tüm milletimiz kenetlenerek seferber olmuştur"

Depremin ardından diğer illerin milletvekilleri ile birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulunan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Hatay’da meydana gelen zarara ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, “En kısa sürede bölgede barınma sorunun çözülmesi, çadırların kurulması hayatta kalan vatandaşlarımızın yaşamını sürdürülmesi açısından hayati önem taşımaktadır. Bölgeye; acil çadır, tuvalet, gıda desteklerinin yapılması gerekmektedir. Bizler imkanlarımız dahilinde afet bölgesinden yardım çığlıklarını duyurmaya çalışıyoruz. Tüm milletimiz kenetlenerek seferber olmuştur. Temennimiz; acıların daha da büyümemesi, can kayıplarının artmamasıdır. Birlik ve dayanışma içerisinde yaraların en kısa sürede sarılmasıdır” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından bir basın açıklaması yaptı. Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“06.02.2023 tarihi gece yarısı Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve 9 ilimizi etkileyen depremler sonrası tüm zorluklara rağmen en hızlı bir şekilde deprem bölgesine ulaştık.
İlk olarak Adana’da, ardından İskenderun ve Hatay’da milletvekili arkadaşlarımızla birlikte afet bölgesinde vatandaşlarımızla birlikte olduk, acılarını paylaştık.
Özellikle Hatay ilimiz, ilçeleri ve civar bölgeleri yıkımı en ağır yaşayan merkezlerimiz olduğunu bizzat yerinde görme ve inceleme imkânı bulduk.
İskenderun Devlet Hastanesinde ağır yıkımın ardından, hasarlı hastane binalarında görev yapan sağlık emekçilerimizin can siper hane mücadelesini yerinde gözlemledik, kendilerine minnetlerimizi ifade ettik ve yetkililerden acil olarak Sahra Hastanelerin kurulmasını talep ettik.
Ayrıca İskenderun limanında meydana gelen yangının uzun süre söndürülememesi ve suların yükselmesi bölgedeki vatandaşlarımızın tedirginliğini ve kaygılarını bir kat daha artırmaktadır.
Deprem bölgesinde ciddi bir koordinasyon eksikliğinin yaşanması, yardımların, özelliklede kurtarma ekiplerinin yetersiz olması acılarımızın daha da büyümesine neden olduğunu tespit ettik.
Bu konudaki tespitlerimizi AFAD yetkilerine ileterek gerekli tedbirlerin süratle alınmasını istedik.
Özellikle bölgede hava sıcaklığının düşük olması hem çalışmaları hem de sokaklardaki vatandaşlarımızın yaşamını zorlaştırıyor.
En kısa sürede bölgede barınma sorunun çözülmesi, çadırların kurulması hayatta kalan vatandaşlarımızın yaşamını sürdürülmesi açısından hayati önem taşımaktadır.
Bölgeye; acil çadır, tuvalet, gıda desteklerinin yapılması gerekmektedir.
Bizler imkanlarımız dahilinde afet bölgesinden yardım çığlıklarını duyurmaya çalışıyoruz, duyurmaya da devam edeceğiz. Tüm milletimiz kenetlenerek seferber olmuştur.
Temennimiz; acıların daha da büyümemesi, can kayıplarının artmamasıdır. Birlik ve dayanışma içerisinde yaraların en kısa sürede sarılmasıdır.
Depremde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Bu büyük felaket ve acıyı yaşayan vatandaşlarımıza ve milletimize sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” (Haber Merkezi)