Turabi Kayan "önceliği" sordu

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, AK Parti Hükümetine; Lüleburgaz ve Hayraboluyu birbirine bağlayan Ergene Köprüsü ile Turgutbey köyü ile Sakızköy'ü birbirine bağlayan bir diğer köprünün yıkılma riski taşıdığını belirterek, “Ergene Nehri'nin ıslahı mı önemli yoksa festival alanını bozup yaptığınız millet bahçesi mi?” diye sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, TBMM Genel Kurulundan Hükümete “Köprüler mi öncelikli, Millet parkı mı?” diye sordu. TBMM Genel Kurulunda konuşan Kayan, şunları söyledi;
“Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçe sınırlarında bulunan, Ergene Nehri üzerinden geçen, Lüleburgaz ile Hayrabolu'yu birbirine bağlayan Ergene Köprüsü çökme riski taşımaktadır. Yine, Lüleburgaz ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Turgutbey köyü ile Sakızköy'ü birbirine bağlayan köprü yaklaşık iki yıl önce taşınan sular nedeniyle yıkılmıştır. Aynı zamanda, Lüleburgaz'ın içinden geçen ve bir mahallesini 2'ye bölen Lüleburgaz Deresi'nin üzerinde, mahallenin çocuklarını okula taşıyacak bir köprü yıkılmış iken ve bu dere her yıl taşıp mahallesini sular altında bırakırken bu köprüleri yapmayıp Kırklareli merkezinde festival alanında bulunan demir yolu raylarını sökerek millet bahçesinin yapımına başladınız. Kırklarelili hemşehrilerimiz merak ediyor; mahallelerini her yağmurda su basan derenin, Ergene Nehri'nin ıslahı mı önemli yoksa festival alanını bozup yaptığınız millet bahçesi mi?” (H.Murat Taner)