Türk İşaret Dili Eğitimi verildi

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Türk İşaret Dili Kursu düzenlendi. Kursta kamu kurum ve kuruluşlarından müracaat eden toplam 158 katılımcıya eğitim verildi.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 31 Ekim 2022 tarihinde başlayan Türk İşaret Dili Kursu devam ediyor. Düzenlenen kursa ilişkin Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Ülkemizde 3 milyon işitme ve konuşma engelli vatandaşımız mevcut olup bu vatandaşların birçok okul, sektör, kurum ve kuruluşlarda çalıştığı bilinmektedir. İlimizde de hastanede, yolda, işyerinde, okulda kısacası her alanda karşılaşmamızın mümkün olduğu bu bireylerin ihtiyaçlarını anlayıp çözüm bulabilmek elzem hale gelmiştir. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları tarafından işitme engelli bireylere yönelik iş ve işlemlerin daha etkin ve hızlı çözümlenebilmesini sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüz ve Kırklareli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarından müracaat eden toplam 158 katılımcı için Türk İşaret Dili Eğitimi düzenlenmiştir.
Söz konusu Türk İşaret Dili Eğitimi’nin birinci grup eğitimlerine 31.10.2022 tarihinde başlanmıştır. Birinci grup eğitime çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan 31 katılımcı dahil edilmiştir. Söz konusu eğitimler İl Müdürlüğümüzde Türk İşaret Dili Tercümanı olarak görev yapmakta olan Yasemin Öztürk tarafından verilmektedir” denildi. (H.M.Taner)