Uzman Çavuşlar Görevi Neden Bırakmak Zorunda Kalıyorlar?

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı  Mustafa Gündeşli ve TEMUD Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özdemir Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) seçimlerine birlikte katılma kararı aldılar.
Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli yaptığı açıklamada "Emekli Uzman Çavuşlar, aktif görev yapan Uzman Çavuşlar, atanamayan Eski Uzman Çavuşlar, Gaziler ve görevde yaralanıp gazilik hakkını alamayan Uzman Çavuşlar 'ın sorunlarına yönelik bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar ve bütün görüşmelere ek olarak temud çatısı altında fazlasıyla güçlenerek daha geniş kapsamda konuların aciliyetine göre çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir." ifadelerine yer verdi.
Çalışmalarının geçici çözüm ile değil, kökten çözüme kavuşacak şekilde yapılacağını belirten Genel Başkanı Mustafa Gündeşli açıklamasında özet ile aşağıda belirtilen sorunlar ivedilikle çözülmesi için ilgili makamlarla görüşüleceğini belirtti.
Başkan Gündeşli'nin açıklamasının devamında;     "Uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili sorunlar; Sağlık yönetmeliği, tayin yönetmeliği, kıdemlerin rütbeden sayılmaması ve diğer özlük haklarının düzeltilmesiyle beraber kadroya geçirilmeyi beklemektedirler. Bu düzenlemelerle beraber binlerce profesyonel mesleklerini devam edeceklerini düşünmekteyiz. Sadece Uzman Çavuş’ların talebi geleceğe umutla bakmak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü canla başla korumaktır.
GÖREVİ NEDEN BIRAKMAK ZORUNDA KALIYORLAR?
Yurt içi ve yurt dışında en kritik bölgelerde görev yapan Uzman Çavuş’ların özlük haklarında iyileştirme yapılmadığı ve mobbing  kaynaklı görevinden ayrılmak zorunda kalmışlardır.
Binlerce profesyonel Eski Uzman Çavuş yıllarca askerlik mesleği yaptığından dolayı sivil hayatta işsiz kaderine terk edilmişlerdir.
3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5’inci maddesinde “Uzman Erbaşların 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için 2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet yılın 2016 yılından sonra 7 yıl olarak değiştirilmiştir. Bu kanuna istinaden devlet eliyle uygun kadrolara referansız bir şekilde atama yapılması beklenmektedir.
Uzman Çavuşlar camiasının sorunlarının kalmadığı güzel yarınlar için huzur içinde görevine ve yaşamına devam etmesi adına desteklerinizi bekliyoruz.  BİRLİKTE HAKKIMIZI ALACAĞIZ, İNANDIK BAŞARACAĞIZ." ifadeleriene yer verdi.