Uzunköprü'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı Belli Oldu

23 Nisan 2024 Salı günü ulusal egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlanmasının 104. yıl dönümü! İlçemizde de kutlama programı belli oldu. Buna göre ilk olarak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Çelengi 23 Nisan 2024 Salı günü saat 09.30’ da İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından Atatürk Anıtı'na konulacaktır. Çelenk Sunma Töreni’nden sonra kutlama programı için İkinci Murat İlkokulu’na hareket edilecek. İkinci Murat İlkokulu’ndaki kutlama programı saat 10.00’da başlayacak.

 

Kutlama Programı ile ilgili olarak yayınlanan duyuru şu şekilde;

İlçe merkezimizdeki okullar; kendi okullarındaki bayram kutlamalarını İkinci Murat İlkokulu’ndaki kutlama programı sona erdiğinde gerçekleştireceklerdir. . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı program kitapçığı ve davetiyeler İkinci Murat Ortaokulu Müdürlüğü tarafından dağıtılacaktır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 23 Nisan 2024 tarihinde İkinci Murat İlkokulu’nda yapılacak tören için protokol oturma düzeni belirlenerek protokolde olanlara davetiye gönderilecektir. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile beraber satranç turnuvası düzenlenecektir. İkinci Murat İlkokulu’ndaki törenin sunuculuğu İkinci Murat İlkokulu Öğretmenleri Asiye KORKUT ve Tuğba İKSELİYAR tarafından yapılacaktır. İkinci Murat İlkokulu tarafından belirlenecek temsili Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Millî Eğitim Müdürü olacak dört öğrenci, 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 14.00’da öğretmenlerinin refakatinde, birer buket çiçek ile ilgili makamlarda hazır bulundurulacaklardır. 22 Nisan Pazartesi günü İkinci Murat İlkokulu Müdür Yardımcısı Recep YILMAZ gözetiminde temsilci öğrenci Nursima BOZKURT saat 15.00’da Belediye Başkanını makamında ziyaret edecektir. 23 Nisan 2024 Salı günü İkinci Murat İlkokulu Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, İkinci Murat İlkokulu bahçesinde gerekli tedbirleri alarak kutlama programı sırasında tertip ve düzenin sağlanmasında tören sonuna kadar herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile koordineli hareket edeceklerdir.

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Çelenk Sunma Töreni 23 Nisan 2024 Salı günü saat 09.30' da Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’ne göre Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecektir. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Çelengi 23 Nisan 2024 Salı günü saat 09.30’ da İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından Atatürk Anıtı'na konulacaktır. Çelenk sunumundan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, ardından Yunus Emre Ortaokulu Müzik Öğretmeni Erkan DUYUK yönetiminde İstiklâl Marşı’mız söylenecek ve Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir. Çelenk Sunma Töreni’nden sonra kutlama programı için İkinci Murat İlkokulu’na hareket edilecektir.

 

İKİNCİ MURAT İLKOKULU BAHÇESİNDEKİ TÖREN

 

İkinci Murat İlkokulu’ndaki kutlama programı saat 10.00’da başlayacaktır. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Yunus Emre Ortaokulu Müzik Öğretmeni Erkan Duyuk yönetiminde İstiklâl Marşı’mız söylenecektir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın açılış konuşması, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Koray KURTAR tarafından yapılacaktır. İkinci Murat İlkokulu anasınıfı öğrencileri “Tebessüm” adlı müzikli dans gösterilerini gerçekleştireceklerdir. Okulumuz öğretmenlerinden Esra ALVER KÖK ve Selma ÖZEN’in ’ in hazırlamış olduğu İlkokul Folklor Ekibi gösterilerini sunacaktır. Okulumuz öğrencilerinden Kübra YAŞDUT “23 Nisan” Şiirini okuyacaktır. İkinci Murat İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri hazırladıkları ‘Dünya Çocukları’ adlı müzikli dans gösterilerini sunacaklardır. Okulumuz öğrencilerinden Irmak YAŞDUT “23 Nisan” Şiirini okuyacaktır. Okulumuz öğretmenlerinden Esra ALVER KÖK ve Selma ÖZEN’in ’ in hazırlamış olduğu Ortaokul Folklor Ekibi gösterilerini sunacaktır. Uzunköprü Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Gencay TOPRAK’ın hazırlamış olduğu Ritim Grubu gösterilerini sunacaktır.  İkinci Murat İlkokulu 4 A ve 4 B sınıfı öğrencileri “Bilmem Mi” adlı müzikli dans gösterilerini gerçekl