Vali Ekici, "Kırklareli sağlık kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir"

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 7 Nisan "Dünya Sağlık Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir hak olan sağlığın, bireyler için olduğu kadar huzurlu ve mutlu bir toplum için de son derece önemli olduğunu vurguladı. Sağlıklı bireylerin, sağlıklı toplumların gelişimine katkı sağladığını belirten Vali Ekici, bu sebeple bir ülkenin sağlık hizmetlerinde ulaştığı seviyenin, o ülkenin gelişmişlik düzeyinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Vali Ekici, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin sunumunda sağlanan ilerlemelerin sevindirici olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvik ve destekleriyle büyük bir dönüşüm yaşandığını belirtti. Son yıllarda ülkede ve Kırklareli ilinde sağlık alanında yapılan yatırımların artarak devam ettiğini dile getiren Vali Ekici, sağlıklı toplumların, sağlıklı bir geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının fedakarca görev yaptığına dikkat çeken Vali Ekici, "7 Nisan Dünya Sağlık Günü"nü kutlayarak, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarını takdir etti.