Yaşlılar Haftasında Huzurevi Sakinleri Unutulmadı

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun TOHUMCU 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında Uzunköprü Çağla Nur UÇAR Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi Müdürlüğünde kalan yaşlılarımızı ziyaret etti. Yaşlılarımız ile sohbet edip onların sorunlarını ve isteklerini dinleyen İl Müdürü Harun TOHUMCU “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizlere hayatlarını emanet eden tüm yaşlılarımızın Sosyal, Psikolojik ve Fiziki olarak her daim yanınızdayız, biz büyük bir aileyiz ve bu ailenin büyükleri olan yaşlılarımızın huzur ve güvenliğini tesis etmek, onların refah içerisinde olmalarını sağlamak için gayretle çalışıyoruz” dedi ve bu münasebetle tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutladı.

 

Edirne merkez ve Uzunköprü ilçesindeki huzurevlerinde kalan yaşlıların ahşap boyama, takı tasarımı, çeşitli süsler ve geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı el emeği ürünler sergilendi. Yaşlılar haftası münasebetiyle Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Merkez Huzurevi ve Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk ile Çağlanur Uçar Huzurevi Müdürlüğü bünyesinde hizmet alan yaşlılar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergisi düzenlenen törenle açıldı.

 

SERGİLENEREK SATIŞA SUNULDU

 

Takılardan çantaya, tepsilerden, ahşap boyamaya kadar geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan birçok el emeği göz nuru ürünün görücüye çıkarıldığı sergi yoğun ilgi gördü. Serginin açılışına katılan Edirne Valisi Yunus Sezer'in Eşi Canan Sezer de huzurevi sakinleri ile sohbet ederek ürünleri inceledi. Kentteki bir alışveriş merkezi bahçesinde kurulan sergi ile huzurevlerinde hizmet almakta olan yaşlılar tarafından üretilen el emeği, göz nuru ürünler sergilenerek satışa sunuldu.