Yeni Dönemin İlk Belediye Meclis Toplantısı Yarın Gerçekleştirilecek

 

 

Yeni Dönemin İlk Belediye Meclis Toplantısı Yarın Gerçekleştirilecek

 

Edirne Uzunköprü’de Belediye Başkanlığına seçilen İYİ Parti’nin adayı Ediz Martin’in başkanlığında ilk belediye meclisi yarın toplanıyor. Nisan ayı olağan belediye meclisi toplantısında toplamda 22 gündem maddesi görüşülecek. Bu maddeler arasında iki Başkan vekili, encümen üyeleri ve komisyonlarda görev yapacak isimlerin seçimin de yer alıyor.

 

17 Nisan 2024 Çarşamba Günü Saat 16.00’da Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirecek Nisan Ayı Olağan Belediye Meclisinde görüşülecek gündem maddeleri şu şekilde;

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesine göre 02.01.2024 tarih ve 6 sayılı Meclis Kararı ile oluşturulan Denetim Komisyonu’nun hazırlamış olduğu Denetim Komisyonu Raporu’nun, Meclis’in bilgisine sunulması.

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 19. Maddesi gereğince; gizli oyla ve 2 yıl süre ile Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili ve 2. Başkan Vekili seçimi.

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 19. Maddesi gereğince; gizli oyla ve 2 yıl süre ile Belediye Meclisi’ne, 2 asil ve 2 yedek Katip Üye seçimi.

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 33. Maddesi gereğince gizli oyla ve 1 yıl süre ile Belediye Encümeni’ne 2 üye seçimi.

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere, İmar Komisyonu’na üye seçimi.

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere, Plan ve Bütçe Komisyonu’na üye seçimi.

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere, İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu’na üye seçimi.

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere, Ulaşım Komisyonu’ na  üye seçimi

 

    5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 24. Maddesi gereğince 1 yıl süre ile görev yapmak üzere, Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu’ na üye seçimi

 

    Marmara Belediyeler Birliği’ne, 1 asil 1 yedek üye seçimi.

 

    Tarihi Kentler Birliği (TKB) Birlik Meclisi’ne, 1 asil ve 1 yedek üye seçimi. 

 

    Orta Edirne Katık Atık Birliği’ne (OREKAB), 8 asil 4 yedek üye seçimi.

 

    Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’ ne, 2 asil 1 yedek üye seçimi.

 

    Trakya Belediyeler Birliği’ne, 2 asil ve 1 yedek üye seçilmesi konusunun görüşülmesi.

 

    Görev süreleri içerisinde, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, gerekli hallerde personeli ve hizmet aracı ile şoförü için yurt dışına çıkış izni verilmesi kararının alınması.

 

    4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre, belediyemizde çalışmakta olan memurlar ile Belediye Başkanlığı arasında yapılacak toplu sözleşme için, Belediye Başkanı’na yetki verilmesi.

 

    Uzunköprü Belediye Başkanlığının liderliğinde Avrupa Birliğin Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programın 2. Önceliği ‘Sınır Ötesi Bölgenin Bütünleşik kalkınma’ kapsamında hazırlanan ‘Canlı Trakya: Karadeniz'den Meriç'e deneyimsel Kültürel turizm için İşbirliği Projesi kapsamında proje ortakları ile uygulanmasına ve projenin bitiş tarihinden itibaren en az beş yıl boyunca sürdürülebilirliğin sağlanmasına karar alınmış olup, tüm proje evraklarını imzalamak üzere Belediye Başkanı Ediz MARTİN’ e yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

 

    NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında “Karadeniz Havzasında İklim Değişikliğine Uyum Sağlanması ve Eylemlerin Planlaması için Yerel Yönetimlerin İdari Kapasitenin Arttırılması ve Farkındalık Yaratılması” adlı projedeki % 10 eş-finansmanın belediye bütçesinden karşılanması ve proje başvuru sürecinde ihtiyaç duyulan tüm belgelerin imzalanması için Belediye Başkanı Ediz MARTİN'e yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

 

    NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında “Yeşil Kentsel Direnç” adlı projedeki % 10 eş-finansmanın belediye bütçesinden karşılanması ve proje başvuru sürecinde ihtiyaç duyulan tüm belgelerin imzalanması için Belediye Başkanı Ediz MARTİN'e yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

 

    NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında “Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Uygulamaları için Sınır Ötesi İşbirliği” projedeki % 10 eş-finansmanın belediye bütçesinden karşılanması ve proje başvuru sürecinde ihtiyaç duyulan tüm belgelerin imzalanması için Belediye Başkanı Ediz MARTİN'e yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

 

    696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslara İlişkin tebliğin 28’inci maddesi gereğince Uzunköprü Belediyesi tarafından kurulan Uzunköprü Belediyesi Personel Limitet Şirketine ait şirket sözleşmesinin Şirketin İdaresi başlıklı 9’uncu maddesinin Belediye Meclisince görüşülmesi ve kararının alınması.

 

    5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 56’ncı maddesi uyarınca, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nun, Belediye Meclisi’nce görüşülmesi.