Yeni İşim Girişim Programının Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

Trakya Bölgesi girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençlerin teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik edilmesini sağlamak amacıyla “Yeni İşim Girişim Programı Tanıtım Etkinliği”; Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Üretken Akademi ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle 2. Merkezi Derslikler Binası Mühendislik Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Programa Kariyer Merkezi öğretim görevlilerinden Öğr. Gör. Dr. Begüm Üğüttüren Güvenç, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, Üretken Akademi Kurucusu Kadir Can Kırkoyun ve Kırklareli Üniversitesi öğrencileri katılım gösterdi. Etkinlikte Trakya Bölgesine özgü ödüllü bir girişimcilik programı olan "Yeni İşim Girişim" programı hakkında bilgi verildi.
Etkinlik kapsamında sunum yapan Kadir Can Kırkoyun, kendisinin henüz bir lise öğrencisi iken 2016 yılında Yeni İşim Girişim Programı'nda birinci olduğunu, bilişim alanında en iyi şirketlerin yer aldığı silikon vadisine bu vesileyle gittiğini, şimdi ise Üretken Akademi'nin kurucusu olarak bu programın hizmet sağlayıcıları arasında olduğunu ifade etti. Bireysel girişimcilik serüveninden bahseden Kırkoyun, Yeni işim Girişim Programı için oluşturdukları eğitim paketinin geleneksel eğitim modellerinden ayrı olarak günlük hayatın hikayeleştirilmesine dayanan yenilikçi bir anlayışa sahip olduğunu belirtti.
Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, programa nasıl başvuru yapılabileceği, programın etkinlik takvimi, başvurusu onaylanan öğrencilerin katılabilecekleri ücretsiz eğitimler ve faydalanabilecekleri profesyonel ağlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Yenilikçilik ve Girişimcilik Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Begüm Üğüttüren Güvenç ise teknoloji odaklı iş fikirlerinin desteklendiği Yeni İşim Girişim Programı'nı Kırklareli Üniversitesi olarak desteklediklerini, Kırklareli Üniversitesi öğrencilerini geleneksel istihdam modellerinden ziyade katma değer yaratma potansiyeli yüksek, maliyeti düşük, teknoloji odaklı iş modellerine yönlendirmeye çalıştıklarını, buna dair bir ekosistemin oluşması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Etkinlik öğrencilerin katılımcı uzmanlara danıştığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Okudukları bölüm farketmeksizin teknoloji odaklı iş fikirlerini geliştirmek isteyen öğrenciler programa başvurularını yapabilecekler. Başvuru için https://uretkenakademi.com/yeni-isim-girisim-2022-giris/ adresinden kayıt yapılması yeterli olacak. (E.Yıldırım)