"Yetişkinlere Özel Etkinliklerimiz Devam Edecek"

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Kütüphane Haftası etkinliklerine devam ediyor.

"Yapay zeka temelli akıllı kütüphaneler" temalı 60. Kütüphane Haftası programı dün ilimizde resim sergisiyle başladı. Dün lise öğrencileri ve çocuklara yönelik etkinliklerden sonra kurum bugünü yetişkinlere ayırdı. Dekoratif sanatlar usta öğreticisi Emine Akcan bugün yetişkinlere epoksi atölyesinde eğitim gerçekleştirdi.

Kırklareli İl Halk Kütüphanesinde her yaşa yönelik toplantılar düzenlediklerini belirten Kütüphane Müdürü Serap Hilal Sıcak, eğitimlerin düzenli hale getirilerek her hafta süreceğini dile getirdi. Müdür Sıcak atölye çalışmaları hakkında "İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine yönelik faaliyetlerimiz var. Bir de yetişkin özellikle ev hanımlarına yönelik epoksi atölyemiz var. Kursumuz her Salı günleri saat 15.30'da öğreticimiz Emine Akcan ile birlikte gerçekleşiyor. Kursumuz günü birlik sürüyor, vatandaşlar mutlu bir şekilde ayrılıyor. Hatta bu sayede bunu iş edinip, sipariş alıp para kazanan arkadaşlarımız da mevcut." ifadelerine yer verdi.

"Yakında keçe yapmaya başlayacağız"

Müdür Serap Hilal Sıcak önümüzdeki günlerde faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyeceklerini bildirdi. Usta öğretici Emine Akcan ile birlikte daha nice projeye imza atacaklarını ifade eden Sıcak "Önümüzdeki günlerde keçe yapmaya başlayacağız. Keçe kursumuzun da yoğun katılımla gerçekleşeceğini düşünüyoruz." dedi.

"Çok kolay ve eğlenceli bir iş"

Epoksinin kolay ve eğlenceli bir hobi olduğuna değinen eğitmen Emine Akcan "Epoksi dayanıklı ve uzun ömürlü oluşuyla popüler bir hale geldi. İki maddenin belirli oranlarla ortaya çıkan karışımın donması sonucu ortaya çıkıyor. Aslında yapımı çok kolay ve zevkli bayanlarımız zaman zaman bizlerden öğrendiği bilgilerle kendi işlerini kuruyorlar." şeklinde konuştu.

Oda sıcaklığı önemli

Oda sıcaklığının 20-25 derecelerde olması gerektiğini belirten Akcan, sıcaklığın düşük derecede olmasından kaynaklanan matlaşma olayına "Normalde ürünümüz 24 saatte kuruyor fakat oda ısısına bağlı olarak süre artabilir bu durumdan sonra üründe plastikleşme ve matlaşma sorunları ortaya çıkabilir." dedi.