Ankara temasları başladı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Kırklareli’ndeki ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla Ankara’da Bakanlara ve çeşitli kurumlara yönelik ziyaretler başladı. Bu kapsamda Vali Ekici, Milletvekili Minsolmaz ve Kırklareli’ndeki kamu kurumlarının müdürleri, dün ilk olarak Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TCDD İşletme Genel Müdürü Metin Akbaş, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyaretlerde Dereköy Gümrük Kapısı’nın revizyonu ve Rezova Sınır Kapısı’nın açılması, TCDD’nin ilimizdeki projeleri, yeni araç gereç alımına yönelik kredi konuları gibi konular ele alındı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, dün Ankara’da bazı temaslarda bulundu. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Vali Ekici, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile bakan ve bakan yardımcıları ile görüştü.
Bu kapsamda ilk olarak Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay makamında ziyaret edildi. Buradaki ziyareti Vali Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte yaptı. Ziyarette Dereköy Sınır Kapısının revizyon ve modernizasyonu konusu ile Rezova Sınır Kapısı’nın da açılması meselesi ele alındı.
Buradaki görüşmenin ardından Vali Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, TCDD İşletmesi Genel Müdürü Metin Akbaş'ı ziyaret etti.
Ziyarette İlimizde devam eden ve planlanan projeler hakkında görüşmeler yapıldı.
Heyet daha sonra İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette yakın zamanda yeni araç gereç alınması için 30 milyon TL kredi alınmasına yönelik görüşme yapıldığı tahmin ediliyor.
Ankara temaslarını sürdüren Kırklareli heyeti daha sonra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi ziyaret etti. Buradaki ziyarete Vali Birol Ekici, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı. Ziyarette Tarım ve Orman Bakanlığının ilimizdeki faaliyet ve projeleri hakkında görüşmelerde bulunuldu. (H.Murat Taner)