Çarşamba Pazarı hareketliliğini koruyor

Son haftalarda büyük yoğunluk gözlenen Çarşamba Pazarı, bugün yine hareketli geçti. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazar yerine gelen vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tezgâhlara akın etti. Hava şartlarının da oldukça elverişli olması pazarın hareketlenmesini pekiştirirken, bu hareketlilik pazar esnafını memnun etmeye yetmedi. Ürünlerini dalından koparıp taze bir şekilde pazar yerinde satışa sunduğunu belirten bir pazar esnafı, beklediği satışı yapamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Bundan önceki yıllarda pazar yerinin daha önemli olduğu ve her hafta beklentilerinin üzerinde satış yaptıklarını da sözlerine ekleyen esnaf, artık bu ilginin olmamasından dert yandı. Meyve tezgâhlarında bulunan esnaf ise işlerinin iyi olmamasına karşılık yine de diğer zamanlara göre daha iyi iş yaptıklarını kaydederek kendilerinin fazla bir sıkıntılarının olmadığını dile getirdiler.
Pazar yerinde en fazla rağbet gören ürünler giyim ürünleri oluyor. Özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören giyim tezgâhları, gördüğü bu yoğun ilgi karşısında ürün çeşitliliğini arttırarak daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor. Her renkten ve bedenden giyim ürünlerinin sergilendiği esnaf ise gösterilen bu ilginin yeterli olmadığını söyleyerek; "Gençler için en moda ürünleri getiriyoruz. Renk renk ve çok çeşitli ürünler sergilememize rağmen yine de fazla rağbet yok. Gençler bazı konuları yanlış algılıyor. Pazar yerinde bulunan ürünlerin kalitesiz ve kullanışsız olduğunu düşünüyorlar. Aslında durum böyle değil. Bizim ürünlerimiz oldukça kaliteli. Biz kendilerine bunları anlatıyoruz ama herhalde yeterli olmuyor. İnşallah önümüzdeki haftalarda bayram alışverişi hareketliliği ile satışlar daha iyi olur" dedi.