Cezaevi yakınında çıkan anız yangını kısa sürede söndürüldü

Önceki gün Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yakınındaki sürülmüş bir tarlada çıkan anız yangını kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası Vali Birol Ekici ve Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı olay yerinde incelemelerde bulundu. Ekici yangının 4 hektar alanda etkili olduğunu belirtti. 

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı ile birlikte 08 Ağustos 2022 Pazartesi günü Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yakınındaki bir tarlada başlayan ve Kırklareli Belediyesi İtfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.
Vali Birol Ekici, E Tipi Kapalı Cezaevi'ne yakın bir bölgede hasat edilmiş buğday tarlasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan ve itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesi ile söndürülen yangın bölgesinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Özmen'den bilgiler aldı.
Vali Ekici, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada yangında dört hektarlık alanın zarar gördüğünü. Ekiplerin müdahalesiyle yangının kısa sürede söndürüldüğünü belirterek, yangının söndürülmesinde emeği geçen personele teşekkür etti. Geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (T.Öznur Tamtürk)