Cumartesi Pazarı'nı da yoğunluk hakimdi

İlimizde kurulan Cumartesi halk pazarında vatandaşlar, haftalık olağan alışverişlerini yaparak hem kendi ihtiyaçlarını karşıladılar hem de pazarcı esnafının yüzünü bir nebze de olsa güldürdüler. Vatandaşlar arasında bayanların çokluğu dikkat çekerken, özellikle fiyatları uygun olan ürünlerin alıcısı yine bu hafta fazla oldu.

Sebze ve meyve reyonlarından da alışveriş yapan vatandaşlar, özellikle mevsimi olmasa da çilek ve erikten yana tercihlerini kullandılar. Bu durumdan memnun olan pazarcı esnafı, bu hafta gıda bölümünde kar yaparak, günü zararsız kapamayı başardı.

 Tezgâhlarının başında duran köylü kadınları ellerinde ki ürünleri satabilmek için müşteri çekmeye gayret gösterdiler. Köylü kadınları; “Satışını gerçekleştirdiğimiz yöresel ürünlerimiz ile müşterilerimizin memnuniyeti ile bizlerde mutlu oluyoruz. Her hafta çoğunlukla ev ekmeğimiz alıcı ile gün sonunda tükenmiş oluyor” dediler.

Evlerine ekmek parası götürmek uğruna satış yapan pazarcı esnafı her ne kadar aradığını bulamadıysa da kazancına karşılık şükür etti.