Eller Semaya Rahmet İçin Açıldı

İlimizde yeni başlayan ve yaz mevsimine doğru gidildikçe hız kazanan yağmur duaları devam ediyor. Her yıl bereketli bir yıl geçirilmesi ve Allah’a şimdiye kadar verdiği nimetlere şükretmek amacıyla düzenlenen yağmur duası bu kez geçtiğimiz günlerde Kırklareli merkeze bağlı Kocahıdır Köyü’nde gerçekleştirildi. Yeterli oranda yağış düşmemesi nedeniyle eller rahmet için semaya kaldırıldı.

Kocahıdır Köyü’ne gelen vatandaşlar dua için eski okul bahçesinde toplandı. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen duaya komşu köyler de yoğun katılım sağladı. Öğle namazının kılınmasının ardından eller semaya açıldı. Ardından hazırlanan yemekler gelen vatandaşlara ikram edildi. Duaya köy sakinleri, muhtarlar, İl Genel Meclisi üyeleri, sevil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocahıdır Köyü Muhtarı Mustafa Uygun yaptığı açıklamada; “Gelen vatandaşları ağırlamak amacıyla 100 kilo pirinç, 60 kilo kuru fasulye, 80 kilo dana eti, 20 kilo kuzu eti ile yemeklerimizi hazırladık. Geleneksel hale gelen yağmur ve şükür duası etkinliğini yapmaktan onur duyduk bu sayede çevre köylerden yağmur duasına gelenlerin dostlarıyla buluşarak hasret gideriyorlar. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Kocahıdır Köyü Muhtarı Mustafa Uygun