İlçe, belde, mahalle ve köy ziyaretleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin talimatlarıyla gerçekleştirilmeye başlayan İlçe, Belde, Mahalle ve Köy bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda 08 Eylül 2022 Perşembe günü Üsküp Beldesinde İl Müdürü Mehmet Aksoy’un başkanlığında Üsküp Belediyesi ve Şube Müdürlerinin katılımıyla Üsküp Belediyesi Kültür Evi'nde bir toplantı gerçekleştirildi.
Üsküp Beldesi'nde İ Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Aksoy, Kırklareli’nin tarımsal alandaki üretim ve yatırım çalışmalardan bahsederek, kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak adına Tarım ve Orman Bakanlığınca ekonomik yatırımlarının devam ettiğinden, verim odaklı hayvancılığı geliştirmek ve kırmızı et tedarik zincirini daha da güçlendirmek amacıyla tarafların ortaklığına dayalı, sektörde örnek bir üretim modeli olan sözleşmeli besicilik projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Aksoy konuşmasının devamında kent tarımı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Üsküp Beldesinde üretilen ürünleri soğuk hava depolarında saklanarak arz edileceği noktalara ulaştırılacağı çalışmalardan bahsetti. "Gıdanı koru sofrana sahip çık" sloganıyla gıda ve su israfının iklim krizinden korumak adına Bakanlığın çalışmalarının devam ettiğini, 20 yılda 900 den fazla barajın devlet tarafından yapıldığını, damlama sulama sistemleri ve diğer bütün alanlarda %50 hibe desteklerinin devam ettiğini açıkladı.
Aksoy, Tarım ve Orman Bakanlığının bitkisel üretimde, hayvansal üretimde ve kırsal kalkınma başlıkları altında verdiği destekleri anlattı.
Aksoy, “İşlenmeyen tek bir tarım arazisi kalmayacak” şeklinde çalışmaların devam edeceğini ve tüm katılımcı üreticilerin çalışmalarının devam etmesi temennilerinde bulunarak emeklerinden dolayı üreticilere teşekkür etti.
Pehlivanköy’de Meyvecilik
İşletmeleri Ziyaret Edildi
İlçe, belde, mahalle ve köy ziyaretleri kapsamında Pehlivanköy’de meyvecilik alanında faaliyet gösteren işletmeler İlçe Müdürlüğünce ziyaret edilerek üretim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Ziyaretlerde Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri hakkında bilgi verildi. Pınarhisar genelinde yaklaşık 1000 dekar alanda meyvecilik yapılıyor. İlçenin Hıdırca Köyü üreticilerinden Mehmet Koç'a ait işletme 2008 yılından bu yana yaklaşık 14 yıldır faaliyet gösteriyor. 145 dekar alanda armut, 162 dekar alanda sofralık üzüm ve 20 dekar alanda erik yetiştiriciliği yapılan işletme, uzun yıllardır “İyi Tarım Uygulamaları” kapsamında faaliyetine desteklemelerle birlikte devam ediyor. Sofralık üzüm çeşitlerinin hasadının devam ettiği şu günlerde işletme, Pınarhisar İlçe Müdürü ve teknik personeli tarafından ziyaret edildi. İşletme sorumlusu ile yapılan görüşmede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Üretim alanı gezilerek bol ve bereketli hasatlar temennisinde bulunuldu. (H.Murat Taner)