İnternetten araç satın almak isteyen şahsa "Sazan Sarmalı"

Kırklareli’nde internet üzerinden araç satın almak isteyen şahıs 270 bin TL dolandırıldı. Telefonda görüştüğü ve kendisini araç sahibi olarak tanıtan kişinin, asıl araç sahibi ile akraba olduğunu beyan etmesi üzerine, telefonda görüştüğü kişiye IBAN Numarası üzerinden 270 bin TL gönderdiği, ancak asıl araç sahibinin kendisine para gelmediğini söylemesi üzerine dolandırıldığı anlayan şahıs polise giderek şikayetçi oldu. 

Olay Kırklareli’nde yaşandı. H.D. isimli şahıs, internet üzerinden araç satın almak amacıyla telefonda görüştüğü ve kendisini araç sahibi olarak tanıtan kişinin, asıl araç sahibi ile akraba olduğunu beyan etmesi üzerine, telefonda görüştüğü kişiye IBAN Numarası üzerinden 270 bin TL gönderdi. Ancak asıl araç sahibinin kendisine para gelmediğini söylemesi neticesinde dolandırıldığını anlayan H.D. Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.
Polisin yaptığı araçtırmada müracaatta bulunan H.D.’nin “Sazan Sarmalı” olarak tabir edilen bir yöntem ile dolandırıldığı anlaşıldı. Konuya ilişkin Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda banka hesap sahiplerinin H.S. ve O.S. olduğu belirlendi. Şüpheli şahıslar Batman’da yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. (H.Murat Taner)