Kavaklı OSB'nin kuruluş protokolü onaylandı

Kavaklı Tarıma Dayalı Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) kuruluş protokolünün Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanarak tüzel kişiliğini kazandığı bildirildi. Konuya ilişkin Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy bilgi verdi. Aksoy, “İlimize kazandırılan TDİOSB süt hayvancılığı projesi ile başından beri söylediğimiz damızlık hayvan tedariği merkezi olma hedefine ulaştık. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Sayın Valimiz Birol Ekici’nin destekleri ile başardığımız bu hedefin bölge ve ülke hayvancılığına büyük katkılar sunacağından şüphemiz yok. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Kırklareli Merkez İlçe Kavaklı Beldesinde toplam bin 130 dekar alanda kurulacak olan Kavaklı Tarıma Dayalı Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile 76 adet hayvancılık işletmesinde, 6850 adet sağmal hayvan ve 385 yeni istihdam ile daha iyi yetiştirme koşullarında kârlı bir işletmecilik sonucu üreticinin gelir ve refah düzeyinin yükseltilmesi, üretimin yeterli hale getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucu Tarım ve Orman Bakanlığınca Kavaklı Tarıma Dayalı Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş protokolü onaylanarak tüzel kişilik kazandı.
Önümüzdeki dönemde Vali Birol Ekici başkanlığında Kavaklı Tarıma Dayalı Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin alt ve üst yapı çalışmaları hızla tamamlanarak, en kısa sürede hayvancılık faaliyetlerine başlanılacak.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, “Ülkemizde son 20 yılda büyükbaş hayvan varlığı 10 milyon baştan 18,3 milyon başa, küçükbaş hayvan varlığı 32 milyon baştan 57,4 milyon başa, süt üretimi 8,4 milyon ton dan 22,9 milyon tona ve kırmızı et üretimi de 420 bin tondan 1,2 milyon tona çıkarılmıştır. İlimizde de yine son 20 yılda Büyükbaş hayvan varlığı 82.957 baştan 156.434 başa, küçükbaş hayvan varlığı 210.000 baştan 420.000 başa, süt üretimi 108.000 ton dan 315.000 tona ve kırmızı et üretimi de 2.500 ton dan 9.300 tona çıkarılmıştır.
İlimize kazandırılan TDİOSB süt hayvancılığı projesi ile başından beri söylediğimiz damızlık hayvan tedariği merkezi olma hedefine ulaştık. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Sayın Valimiz Birol Ekici’nin destekleri ile başardığımız bu hedefin bölge ve ülke hayvancılığına büyük katkılar sunacağından şüphemiz yok. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun” dedi. (H.Murat Taner)