Kırklareli Üniversitesi'nin "Afet Bölgesine Ayni Yardım Kampanyası" Devam Ediyor

Kırklareli Üniversitesi’nin deprem felaketlerinin yaşandığı bölgelere yönelik başlattığı yardım kampanyası kapsamında hazırlanan ikinci kamyon önceki gün depremden en çok etkilenen illerden olan Hatay’a ulaştırılarak AFAD görevlilerine teslim edildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ile Elbistan ilçesinde 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilen deprem sonrası genel hayatı olumsuz yönde etkileyen şartların giderilmesi ve depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için Kırklareli Üniversitesi tarafından 8 Şubat 2023 tarihinde “Afet Bölgesine Ayni Yardım Kampanyası” başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanan yardımların ilki 10 Şubat 2023 Cuma günü Adıyaman'da AFAD yetkililerine teslim edildi.
Devam eden yardım kampanyası kapsamında toplanan diğer yardımların yer aldığı ikinci araç, Hatay'daki AFAD yetkililerine teslim edilmek üzere 13 Şubat 2023 tarihinde yola çıktı.
İkinci araç, 14 Şubat 2023 Salı gün Hatay'a ulaştı ve yardımlar AFAD yetkililerine teslim edildi.
(Haber Merkezi)