"Köprü tamamlandığında ulaşım sorunu ortadan kalkacak'"

Kırklareli merkeze bağlı Arizbaba Köyü'nde bir ay önce yapımına başlanan köprü inşaatı bitirilme aşamasına geldi. Köy Muhtarı Semih Aykut yaptığı açıklamada; ''Köprü tamamlandığında ulaşım sorunu ortadan kalkacak'' dedi.

Arizbaba Köyü Muhtarı Semih Aykut, yaptığı açıklamada, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan köprü inşaatının kısa süre içerisinde bitirilerek ulaşıma açılacağını söyledi.

Tarihi Arizbaba Çeşmesine (Kocaçeşme) 200 metre uzaklıktaki derenin üzerinde yapımına başlanan köprünün 18,5 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde, 3, 5 metre yüksekliğinde olacağını ifade eden Semih Aykut, ‘’Köprü Edirne’nin Havsa İlçesine bağlı Bostanlı Köyü ile Taptık Köyü istikametindeki tarım alanlarına ulaşımda kullanılacak. Geçmişte çiftçilerimiz bu bölgedeki tarlalarına gitmek için derenin içinden geçmek zorunda kalıyordu. Kış mevsiminde derenin debisi yükseldiği için bu güzergah kullanılamıyor veya zar zor kullanılmaya çalışılıyordu. Buda büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyordu. Köprü tamamlandığında ulaşım sorunu ortadan kalkmış olacak’’ dedi.

Aykut, köprünün temeli ile köprüyü taşıyacak olan üç ayağın betonarmelerinin tamamlandığını ve her iki yanındaki dolgu işlemlerinin sürdüğünü, ardından da taban kısmının tamamlanarak ulaşıma en kısa sürede açılacağını kaydetti.