Lüleburgaz'da Çanakkale Zaferi'nin 108. yılında şehitler anıldı

Lüleburgaz’da Çanakkale Zaferi’nin 108’nci yıl dönümünde bir dizi anma etkinliği gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde gerçekleştirilen anma programı Lüleburgaz Şehitliği’nde başlayıp Durak Mahallesi’nde Ulu Önder Atatürk’ün bağlı bulunduğu 5. Ordu Menzil Müfettişliği tarafından inşa edilen Çanakkale Zaferi Anıtı’nda sona erdi.

Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıl dönümünde Lüleburgaz’da anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu doğrultuda Lüleburgaz Şehitliği, Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi ve Zafer Anıtı’nda bir dizi program yapıldı. Şehitlikte düzenlenen ilk programda Lüleburgaz Kaymakamı Mehmet Kayhan, Lüleburgaz Garnizon Komutanı Mehmet Kayhan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Birdeniz Şan ve çok sayıda kişi katıldı.
Şehitler için saygı atışı!
Anma töreni kapsamında 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı tören kıtası Çanakkale Şehitleri için saygı atışı gerçekleştirirken protokol de şehitlikte bulunan anıta çelek sundu. Ardından Lüleburgaz Şehitliği’nde vatan için toprağa düşmüş kahramanların mezarlarına karanfil bırakıldı.
LYSA’da anma programı
Şehitlikteki anma programının ardından 18 Mart etkinlikleri LYSA’da devam etti. LYSA’da Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu program gerçekleştirildi. Gençlerin hazırlamış olduğu sahne programı Cahit Irgat Salonunda bulunan izleyicileri duygulandırdı. Yerel şair Bektaş Yavuz’un da şiir okuduğu programın sonunda 18 Mart haftası çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Çanakkale Zaferi Anıtı’na
şehitler için karanfil!
Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda bakımlarını yaparak yenilediği, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağlı bulunduğu 5. Ordu Menzil Müfettişliği tarafından, Çanakkale Zaferinin sembolü olarak inşa edilen Çanakkale Zaferi Anıtı’nda da etkinlik gerçekleştirildi. Düzenlenen anma programına Başkan Gerenli, meclis üyeleri, Durak Mahallesi Muhtarı Ahmet Sezer, Lüleburgaz Belediyesi daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, anıta şehitler anısına karanfil bırakılmasıyla sona erdi. (Lüleburgaz Belediyesi)