Olağanüstü toplanan Meclisin karar özetleri açıklandı

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 2022 Yılı 1. Olağanüstü Toplantısı 31 Ağustos günü gerçekleştirilmişti. Toplantıda alınan kararların özetleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 2022 Yılı 1. Olağanüstü Toplantısı 31 Ağustos günü gerçekleştirilmişti. Toplantıda alınan kararların özetleri kamuoyu ile paylaşıldı. İşte o kararlar;
- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesine istinaden değerlendirilmek üzere İl Genel Meclisine havale edilen Kırklareli Î1 Özel İdaresi 2023 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı Taslağında yer alan,
1- İl Özel İdaresi Hizmet Birimlerinin yatırım tekliflerinin, Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu ile Göletler ve Su Ürünleri Komisyonuna,
2- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yatırım tekliflerinin Gençlik ve Spor Komisyonuna,
3- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yatırım tekliflerinin, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Turizm Komisyonuna,
4- İl Sağlık Müdürlüğü'nün yatırım tekliflerinin, Çevre ve Sağlık Komisyonuna,
5- İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yatırım tekliflerinin, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna,
6- İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün yatırım tekliflerinin, İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna,
7- İlçe Kaymakamlıklarının tekliflerinin konusu ile ilgili komisyonlara,
8- Ayrıca tüm program taslağının bütçe yönünden değerlendirmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havai edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
Tarık DÖKMEOĞLU'nun bulunmadığı oylama esnasında, 14 KABUL oyuna karşılık, 8 RED oyu ile, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Teknik Elemanlarınca mahallinde yapılan incelemelerde Merkez İlçe Kavakdere, Lüleburgaz İlçesi Turgutbey ve Sarımsaklı köprülerinde meydana gelen hasarlardan dolayı, Köy yolu ağında trafik güvenliği ve mevcut köy yollarının korunması amacıyla bahsi geçen köprülerin yapımına ihtiyaç olduğu tespit edildiğinden, Merkez İlçe Kavakdere Köprüsü için 7.139.952,00-TL., Lüleburgaz İlçesi Turgutbey Köprüsü için 6.610.002-TL. ödeneğin 2022 yılı Ek Bütçeden tahsis edilerek yatırım programlarına dahil edilmesine, Lüleburgaz İlçesi Sarımsaklı Köprüsünün 2022 yılı Ek Bütçeden ve yatırım programından çıkarılmasına, "oyçokluğuyla" karar verildi.
- İlimiz Lüleburgaz İlçesi, Müsellim Köyü Muhtarlığı'nın bila tarihli yazısı ve 30.07.2022 tarih ve 41 karar sayılı Muhtarlık kararına istinaden; köy yerleşik alan sınırının yeniden tespit edilmesi teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36. maddesi ve 10.06.2007 tarih ve 26548 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Yönetmeliğin" 13'üncü maddesi gereğince; Boş durumda bulunan 1 adet İşçi unvanlı kadronun iptal edilerek 1 adet Operatör unvanlı kadro ile değiştirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İdaremiz Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'nün iş yoğunluğunun fazla olması nedeniyle, iş ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde takip edilerek yürütülmesi amacıyla; 09.06.2022 Tarih ve 270 Sayılı Meclis Kararı ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü açılmış olup, Plan Proje Yatırım ve inşaat Müdürlüğü altında bulunan Su Temini İşleri ve Hizmetleri tertiplerdeki ödeneklerin Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne aktarılmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İdaremiz Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü'nün iş yoğunluğunun fazla olması nedeniyle, iş ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde takip edilerek yürütülmesi amacıyla; 02.03.2022 Tarih ve 97 Sayılı İl Genel Meclis Kararı ile Müdürlüğümüz Bütçesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü açılmış olup, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü altında bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Projesi tertibindeki ödeneğin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne aktarılmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
İlimiz Vize ilçesi, Develi köyü Muhtarlığının 29.07.2022 tarih ve 2022/28 sayılı kararında, mevcut köy yerleşim alanının yetersiz kaldığı belirtilmekte ve köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- 12.06.2013 tarih ve 2956 sayılı içişleri Bakanlığı- İller İdaresi Genel Müdürlüğü yazısında; İlimiz Demirköy İlçesi Avcılar Köyü içerisinde yer alan Palivor Çiftliği adlı yerleşim yerinin Avcılar Köyünün bağlısı olarak tescilinin 06.06.2013 tarihli ve 2876 sayılı onay ile uygun görüldüğü bildirilmiş, anılan köy bağlısının yerleşik alan sınırı Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün 25.05.2016 tarih ve 3615-50197 sayılı yazısı ile onaylanmıştır. Ayrıca konu ile ilgili 05.12.2013 tarih ve 287 sayılı il Genel Meclis Kararı'nın da bulunduğu, yerleşik alan sınırının tespit edilmesine karar verildiği, fakat karar metninde "onaylandığı" ibaresinin yer almadığı anlaşılmıştır. İdaremiz ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yapılan yazışmalarda yapılmak istenen yapı ve tesislere ilişkin 5403 sayılı yasa kapsamında İl Genel Meclis Karar tarihleri önem arz etmekte olup, kurum görüşlerini etkilemekte, olumsuz veya olumlu sonuçlanmasına sebep olabilmektedir. Yukarıda açıklanan İl Genel Meclis Karar metninde "onaylandığı" ibaresinin bulunmaması nedeniyle; söz konusu Palivor Çiftliği yerleşik alan sınırı dahilindeki taşınmazlara ilişkin yapılacak iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık ve/veya hataya sebep olunmaması, mağduriyetlerin oluşmaması bakımından; Avcılar Köyü'nün Palivor Çiftliği bağlısı için belirlenen köy yerleşik alan sınırında değişiklik yapılmaksızın; yukarıda açıklanan tarihler de belirtilmek suretiyle söz konusu yerleşik alan sınırının onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz Lüleburgaz İlçesi Tatarköy Köyü'nün yerleşik alanının tespit edilmesine ilişkin 05.07.2013 tarih ve 179 sayılı İl Genel Meclis Kararı'nın alındığı, kararda; yerleşik alan sınırının tespit edilmesine karar verildiği, fakat karar metninde "onaylandığı" ibaresinin yer almadığı anlaşılmıştır. İçişleri Bakanlığı - Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 29.04.2016 tarihli Olur'u ile Tatarköy Köyü'nün yerleşik alan tespitine ilişkin kamu yararı kararı alındığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün 25.05.2016 tarih ve 3614-50196 sayılı yazıları ile yerleşik alan tespiti talebinin uygun görüldüğü de tespit edilmiştir. İdaremiz ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yapılan yazışmalarda yapılmak istenen yapı ve tesislere ilişkin 5403 sayılı yasa kapsamında İl Genel Meclis Karar tarihleri önem arz etmekte olup, kurum görüşlerini etkilemekte, olumsuz veya olumlu sonuçlanmasına sebep olabilmektedir. Yukarıda açıklanan İl Genel Meclis Karar metninde "onaylandığı" ibaresinin bulunmaması nedeniyle; söz konusu Tatarköy Köyü yerleşik alan sınırı dahilindeki taşınmazlara ilişkin yapılacak iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık ve/veya hataya sebep olunmaması, mağduriyetlerin oluşmaması bakımından; Tatarköy Köyü'nün köy yerleşik alan sınırında değişiklik yapılmaksızın; yukarıda açıklanan tarihler de belirtilmek suretiyle söz konusu yerleşik alan sınırının onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz Demirköy İlçesi Sarpdere köyü yakınlarında bulunan "Dupnisa Mağarası" önüne yapılan otoparka park eden araçlardan 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 42'nci maddesinin (d) fıkrası gereğince; Bu sebeple; 10/06/2019 tarih ve 211 sayılı İl Genel Meclisi Kararı gereği binek araçlar için 5,00-TL, minibüsler için de 15,00-TL, otobüsler için 20,00-TL Otoparka park ücreti alınması kararlaştırılmıştır. Dupnisa Mağarası otoparkının işletilmesi İdaremizce yeniden başlatılmış olup, bu sebeple ziyarete gelenlerden alınacak otopark ücretlerinin 2022-2023 yılları için yeniden revize edilmesi ve bundan sonraki dönemler ait Otopark Giriş Ücretlerinin belirlenmesi için İl Encümenine yetki verilmesine ve İl Özel İdaresi hizmet bedellerinin belirlenmesi ibaresinin de eklenerek teklifin incelenmek üzere "Plan ve Bütçe Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Yündalan Köyü, 119 ada 262-263 parseller ve 119 ada 260 parsel numaralı taşınmazın yerleşik alan sınırları içinde kalan kısmında "Gelişme Konut Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve "Gelişme Konut Alanı (Seyrek Yoğunluklu)- (50 kişi/ha altında)" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 sayılı kanunun 10. Maddesine göre onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- Tarık Dökmeoğlu'nun bulunmadığı oylama esnasında, 18 KABUL oyuna karşılık, 4 RED oyu ile, Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Dereköy ve Karadere Köyleri civarında İl Genel Meclisi'nin 07.09.2018 tarih ve 239 sayılı kararı ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Alanı amaçlı imar planları onaylanmıştır. İlgi dilekçe ile bahsi geçen planlar üzerinde 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kamu yararı gözetilerek başvurunun reddine ve konu ile ilgili olarak yeni ÇED raporu hazırlanmasına, "oyçokluğuyla" karar verildi.
- "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, İdaremiz emrinde görev yapan ve dolu kadro cetvelinde ismi belirtilen personelin bulunduğu kadroda bekleme süresini doldurmuş olması ve müktesep derecesi olması sebebiyle, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri gereğince, dolu kadro derece değişikliğinin yapılması gerektiğinden, İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince, III Sayılı Dolu Kadro Değişiklik Cetvelinde belirtildiği üzere, adı geçen personellerin dolu kadro derece değişikliği yapılmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, köydeki yapıların mevcut köy yerleşik alan sınırı içerisinde kaldığı, köy dışında yeni bir yapılaşmanın başlamadığı ve mevcut köy yerleşik alan sınırı içerisinde halen yapılaşmamış parsellerin olduğu gözlenmiştir. Bu kapsamda 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 27. Maddesine göre Akarca Köyünün yerleşik alanının yeniden belirlenmesine ihtiyaç bulunmadığına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz, Merkez ilçe, Üsküpdere köyü Muhtarlığının 01.04.2022 tarih ve 19 sayılı kararında, mevcut köy yerleşim alanının yetersiz kaldığı belirtilmekte ve köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun henüz hazır olmaması sebebiyle "Önümüzdeki aylardaki" Meclis toplantılarında sunulmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, 27 Mayıs 2016 tarih ve 29724 (Mükerrer) Sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 37'nci maddesi gereğince; 2022 Yılı içinde gerçekleşmesi beklenen 39.000.000,00-TL gelir fazlalığının, Gelir Bütçesinin 05-2-2-51 Merkezi İdare Gelirlerinden Ayrılan Paylar tertibine gelir, Gider Bütçesinin listede belirtilen tertiplere Ek Ödenek olarak verilmesine, Ayrıca Babaeski İlçesi Nadırlı Köyü Oyun Parkı işi için ayrılan 30.000,00-TL'ye Spor Aletleri Kurulumu İşi ve Pınarhisar İlçesi Evciler Umumi Tuvalet Bakım Onarımı İşi için 100.000,00-TL'ye yapım işi eklenerek kabulüne, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, KIRKLARELİ İli Merkez İlçe KOCAHIDIR köyü sınırlarında yer alan, yapanı bilinmeyen ve mevcut dere geçişini sağlayan hasarlı köprünün, İl Özel İdaresi yol ağında olmadığı, yolun KOCAHIDIR-ARİZBABA arasında tarla yolu bağlantısı olması sebebi ile, mevcut dere geçişine konu olan köprünün yeniden yapılması işinin uygun görülmediğine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli İli, Demirköy İlçesi, Avcılar Köyü, 101 ada, 24 parsel numaralı taşınmazın yerleşik alan
Devamı Sayfa 5’te
Baştarafı Sayfa 4
içinde yer alan kısmı üzerinde -'Gelişme Konut Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve "Gelişme Konut Alanı (Seyrek Yoğunluklu)-(50 kişi/ha altında)" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. Maddesine göre onaylanmasına; "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli ili, Demirköy ilçesi, Boztaş Köyü, 102 ada, 91 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Gelişme Konut Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve "Gelişme Konut Alanı (Seyrek Yoğunluklu)-(50 kişi/ha altında)" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. Maddesine göre onaylanmasına; "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli ili, Demirköy ilçesi, Beğendik Köyü, 119 ada 2 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Gelişme Konut Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve "Gelişme Konut Alanı (Brüt Yoğunluğa Göre) Seyrek (50 kişi/ha altında)" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin, 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. Maddesine göre onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Araştırma Geliştirme ve Hukuk Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, PTT Genel Müdürlüğünden gerekli izinlerin alınması ve mevcut Proje doğrultusunda olması kaydıyla ibaresinin rapora eklenerek, 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu'nun 64. Maddesinin (d) fıkrası doğrultusunda; "Eski PTT Binası'nın" 10 (On) yıl süre ile Vize Köylere Hizmet Götürme Birliğine bedelsiz tahsis edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli ili, Merkez ilçesi, Karakoç Köyü, 116 ada, 10 parsel numaralı taşınmazın ön tahsisi yapılan 99.264,16 m2'lik kısmı üzerinde "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve "Enerji Üretim Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. Maddesine göre onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli ili, Merkez ilçesi, Yündalan Köyü, 118 ada, 68 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Gelişme Konut Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve "Gelişme Konut Alanı (Seyrek Yoğunluklu)-(50 kişi/ha altında)" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. Maddesine göre onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
(F.Kurtbayram)