Ortak olma bahanesiyle 223 bin TL'sini dolandırdı

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Beldesi’nde jandarmaya müracaatta bulunan büyükbaş hayvan işletmecisi, kendisinden ortak olma bahanesiyle 223 bin 780 TL aldıktan sonra kayıplara karışan şahıstan şikayetçi oldu. 

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı 22 Ağustos 2022 tarihli günlük olaylar bülteni yayımladı. Bültende 22 Ağustos 2022 tarihinde, İl Jandarma Komutanlığı Harekât Merkezine 3 olayın bildirildiği, bu olaylarda toplam 7 şahsın yakalandığı belirtildi. Yakalanan şahıslardan tutuklanan olmadığı açıklandı. Meydana gelen olaylarla ilgili şu bilgiler verildi;
Büyükmandıra’da dolandırıclık
“Babaeski-Büyükmandıra Beldesinde, 22 Ağustos 2022 günü, saat 14.00 sıralarında, R.V. isimli şahıs, S.B. isimli şahsın işletmiş olduğu büyükbaş hayvan çiftliğine ortak olma bahanesiyle kendisinden (223.780.00) TL para aldığını ve bir daha kendisine ulaşamadığını beyan ederek şikâyetçi olmuştur. Olay Nöb. C.Savcısına bildirilmiş ve talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır.”
Kıyıköy’de izinsiz kazı
“Vize-Kıyıköy, Balkaya kalesi mevkiinde 22 Ağustos 2022 günü, saat 00.10 sıralarında A.B., S.T., O.Ç., Â.K. ve A:B. isimli şahıslar izinsiz kazı yaptıkları esnada suç eşyaları ile birlikte, suçüstü yakalanmışlardır. Olay yerinde yapılan incelemede (3) kürek, (1) kazma, (1) testere, (3) gaz maskesi, (1 Halat) ip, (1) alan tarama cihazı ve (4) metre derinlikte (1) metre çapında çukur açtıkları tespit edilmiştir. Olay Nöb. C.Savcısına bildirilmiş ve talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır. Şüpheli şahıslar, ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.”
Turgutbey’de trafik kazası
“Lüleburgaz-Turgutbey Köyünde, 22 Ağustos 2022 günü, saat 06.57 sıralarında, İstanbul ilinden, Edirne İli istikametine XXX plakalı araç ile seyir halinde olan A.U. (0 promil) aracının sağ arka tekerleğinin patlaması ile yolun sağında bulunan bariyerlere çarpması sonucu Tek Taraflı Yaralamalı Maddi Hasarlı Trafik Kazası olayı meydana gelmiştir. Kazada A.U., B.U., M.Ç. ve M.Ç. isimli şahıslar hafif şekilde yaralanmıştır. Olay Nöb. C.Savcısına bildirilmiş ve talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır.”(T.Öznur Tamtürk)