Parkmetre uygulamasının kapsamı genişliyor

Kırklareli’nde ilk olarak 2010 yılında uygulamaya geçen ancak Kırklareli Belediyesi’nin “gelir-gider dengesini karşılamadığı” gerekçesi ile 2011 yılında sonlandırdığı parkmetre uygulaması 5 Aralık 2022 Pazartesi günü itibariyle Belediye binası karşısı, Dingiloğlu Parkı Önü ve karşısı, Müze Müdürlüğü karşısı, Tarihi Arasta Çarşısı karşısında bulunan köfteci dükkanlarının önünde uygulamaya geçmişti. Bu bölgelerin ardından uygulamanın genişletilmesine karar verildi. Parkmetre artık Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, Atatürk Parkı Yanı ve Hasanpaşa Caddesi’nde de uygulanacak. Uygulama 6 Şubat’ta başlıyor…

Kırklareli Belediyesi tarafından şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla alınan tedbirler kapsamında Parkmetre Uygulaması 5 Aralık 2022 tarihinde yeniden başlatılmıştı.
Parkmetre uygulaması ilk etapta Belediye Binası karşısı, Dingiloğlu Parkı Önü ve karşısı, Müze Müdürlüğü karşısı, Tarihi Arasta Çarşısı karşısında bulunan köfteci dükkanlarının önünde başlatılmış park ücretleri 39 kart, banka kartı ya da kredi kartı ile ödenebilir hale getirilmişti. Uygulama 08.00-18.00 saatlerinde gerçekleştirilerek ücretler 60 dakika ile 240 dakika arasında tarifelendirilmişti. 39 Kart ile yapılan ödemelerde her saat ücreti 2 TL, banka kartı ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde ise her saat ücreti 2,50 TL ücretin alınmasına karar verilmişti. Ücretini ödemeyen sürücülerle ilgilide yasal işlem yapılacağı açıklanmıştı.
Söz konusu bu uygulamanın şimdi kapsamının genişletilmesine karar verildi. Kırklareli Belediyesinden dün yapılan duyuruda Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, Atatürk Parkı Yanı ve Hasanpaşa Caddesi’nin 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren parkmetre uygulamasına dahil edildiği açıklandı.
Daha öncede uygulanmıştı
Parkmetre uygulaması ilimizde geçtiğimiz yıllarda da uygulanmıştı. İlk olarak 2010 yılında hayata geçen parkmetre ile Kırklareli Merkez’deki neredeyse tüm ana caddelerde park paralı hale getirilmişti. Vatandaşları adeta çileden çıkaran uyguma nedeniyle sorunlarda yaşanmaya başlamıştı. Ücret ödemek istemeyen vatandaşlar araçlarını arka sokaklara park etmeye başlayınca bir dönem arka sokaklar araçlardan geçilmez hale gelmişti. Yaşanan sorunların ardından 2010 yılı Mart ayında başlatılan uygulama Belediye tarafından 2011 yılında sonlandırılmış, Belediye uygulamanın sonlandırılmasına gerekçe olarak 30 personelin görev yaptığı parkmetre uygulamasında gelir gider dengesinin birbirini karşılamamasını göstermişti.
Uygulamanın geri dönüşü ise 5 Aralık 2022 Pazartesi günü Belediye binası karşısı, Dingiloğlu Parkı Önü ve karşısı, Müze Müdürlüğü karşısı, Tarihi Arasta Çarşısı karşısında bulunan köfteci dükkanlarının önü ile olmuştu.
Duyurunun ardından tepkiler yine geldi
Kırklareli Belediyesi’nin yeniden hayata geçirdiği parkmetre uygulamasını kimi vatandaş “yerinde bir karar” olarak görürken kimi vatandaşta adeta Belediyeye ateş püskürdü. Kırklareli Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı duyuru sonrası yorumlar peş peşe geldi. Bazı vatandaşlar Belediyeyi destekledi bazı vatandaşlarda eleştirdi. (H.Murat Taner)