Pehlivanköy'de öğrenciler matematiği oyunlarla öğreniyor

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "Oyunlarla Matematik Projesi" kapsamında Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu bahçesinde kurulan "matvivor" parkuru öğrencilere matematiği eğlendirerek öğretiyor. Proje ile ilgili olarak Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu Matematik Öğretmeni Berna Tunca Eylül ile İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan Vali Birol Ekici’yi ziyaret ederek bilgi verdi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan "Oyunlarla Matematik" öğreniyor projesi ile "matvivor" parkurunda öğrencilerine matematiği eğlenirken öğreten Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu Matematik Öğretmeni Berna Tunca Eylül ile İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’ı Valilik Makamında kabul etti.
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ekici, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Matematik Seferberliği” kapsamında ilimizde öğrencilere yönelik başlatılan ve büyük farkındalık yaratan “Oyunlarla Matematik” projesi ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’dan bilgi aldı. İlimizde hayata geçirilen projeyi Pehlivanköy ilçesinde “Matvivor” parkuru ile öğrencilerine uygulayarak farkındalık oluşturan Matematik Öğretmeni Berna Tunca Eylül’ü de başarılı çalışmasında dolayı teşekkür ederek, parkur ve proje çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
Vali Birol Ekici, Milli Eğitim Bakanlığınca Matematik Seferberliğine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Oyunlarla Matematik Projesi ile "matvivor" parkurunda öğrencilerin matematiği oyunlarla eğlenirken öğrendiğini belirtti. Her zaman olduğu gibi eğitimin ilk öncelik olduğunu vurgulayarak, çeşitli projeler ile ülke genelinde farkındalık oluşmasında emeği geçen tüm öğretmen ve yöneticilere de ayrıca teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. (E.Yıldırım)