Ramazan Sofralarında Osmanlı Esintisi; Elma Dolması

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Ramazan'da farklı lezzet arayanlar için elma dolmasının siparişlerini almaya başladıklarını duyurdu.

 

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofralarımıza Osmanlı lezzetleri katmaya devam ediyor. Olgunlaşma Enstitüsü bu kapsamda içinde bulunduğumuz ay boyunca Osmanlı Dönemi’nin meşhur dolmalarından biri olan elma dolmasını deneyimlemek isteyenlere hafta içi her gün 8.30-17.30 saatlerinde 0288 214 12 30 sipariş verebileceklerini duyurdu.

 

Enstitü, Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti lezzetlerinden biri olan elma dolması hakkında yaptığı paylaşımda "Osmanlı mutfağına henüz domates gelmeden önce, dolmalar kuru meyveler ve etin birleşimi ile yapılmaktaydı. Çoğu meyve, içi oyularak ve pirinç, et, kuru meyve karışımları ile dolma şeklinde sofralarda yeri almaktaydı. Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti tema konumuz kapsamında araştırmakta olduğumuz tarih aralığında karşımıza çıkan ve bu meyve içi oyularak hazırlanan lezzetler arasında yer alan Elma Dolması’nın tadını deneyimlemek için bizimle iletişime geçebilirsiniz…" ifadelerine yer verdi.