Serdar Türker; "Avrupa Birliği Projemiz Açılışa Hazır"

20 Ağustos Cumartesi günü Geleneksel Kaynarca Su Festivali’ni başlatacak olan Kaynarca Belediyesi aynı zamanda Avrupa Birliği fonlarından sağlanan kaynaklarla hayata geçirilen projelerinin de açılışını gerçekleştirecek. Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, “Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile karşılıklı olarak yürütülen çalışmalar tamamlandı. Kaynarcamız için 100.000.- Euro değerinde kaynak ile 1.115 yıllık tarihi Kilise Bahçe Peyzajı yapıldı. 270 yıllık Rumlardan kalma ve Trakya’da aktif olarak çalışan tek Taş Su Değirmeni aslına uygun olarak Anıtlar Kurulu uzmanlarınca tamamen yenilendi. 400 metre uzunluğunda özel yürüyüş yolu yapıldı. 20 Ağustos Cumartesi günü Saat 18.00 de Avrupa Birliği Projemiz açılışını da gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, 20-21 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Geleneksel Kaynarca Su Festivali’nde aynı zamanda Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile karşılıklı olarak yürütülen ve AB fonları ile yenilenen tarihi Kilise Bahçe Peyzajı, Taş Su Değirmeni ve 400 metre uzunluğunda özel yürüyüş yolunun da açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi. Bir açıklama yapan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker şunları söyledi;
“Kaynarcamız için yaptığımız çalışmalar kapsamında Avrupa Birliği fonlarından sağladığımız 264.855.- Euro değerinde kaynak ile Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile karşılıklı olarak yürütülen çalışmalar tamamlandı. Kaynarcamız için 100.000.- Euro değerinde kaynak ile 1.115 yıllık tarihi Kilise Bahçe Peyzajı yapıldı. 270 yıllık Rumlardan kalma ve Trakya’da aktif olarak çalışan tek Taş Su Değirmeni aslına uygun olarak Anıtlar Kurulu uzmanlarınca tamamen yenilendi. 400 metre uzunluğunda özel yürüyüş yolu yapıldı. Bulgaristan Tserova Belediyesi de 164.855.- Euroluk kaynak ile Karadeniz sahil şeridinde bulunan tarihi ilçe Ahtopol’da yürüyüş yolu, şehir içi tarihi meydan düzenlemesi, tarihi merdivenlerin aslına uygun olarak yenilenmesi projeleri gerçekleştirildi.
20-21 Ağustos tarihinde düzenleyeceğimiz Su Festivalimiz’de 20 Ağustos Cumartesi günü Saat 18:00 de Avrupa Birliği Projemiz açılışını da gerçekleştirmiş olacağız.
Projemize emek ve destek veren tüm arkadaşlarımıza, AB Proje Ekibinden Uzman Sayın Ceyda Peközer Hanıma, Proje Koordinatörü Sayın Menduh Büyükbayraktar’a, Fen İşleri Personelimiz Aykan Akcan’a , Belediyemiz emekçi personeline, kardeş belediyelerimizin değerli teknik ekiplerine, tercümanımız Sayın Şükrü Çetin Bey’e, Sayın Fikri Karaca Bey’e, projeyi gerçekleştiren İnşaat Firmasına, tüm kamu ve özel sektör yetkililerine, değerli gazeteci arkadaşlarımıza, ayrıca proje ortağı Tsarevo Belediye Başkanı Georgi Lapcev’e, Proje Direktörü Jana İvanova Hanıma çok teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı hem Su Festivalimize hem de Avrupa Birliği Projemiz açılış törenine davet ediyorum. Günümüze ve geleceğe eserler bırakmaya çalışıyoruz. İş ve proje üretmeye devam edeceğiz.” (E.Yıldırım)