Talay Belediye Dükkanlarına Yapılan Kira Artış Oranını Düşürdü

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Belediyeye ait Ali Özer Parkındaki dükkanların kiralarına yapılan artış oranını düşürdüklerini bildirdi. Belediye dükkanlarında kiracı olan esnafla bir araya gelen Talay, kararın esnaftan gelen talep üzerine alındığını belirterek, “Esnaflarımızla aldığımız ortak karar neticesinde yapılan % 97,30 oranındaki zammın iptaline, kiralara % 29,5 oranla zam yapılmasına karar verdik” dedi. 

Önceki gün Pınarhisar Ali Özer Parkındaki Belediyeye ait dükkanlarda kiracı olan esnaf ile bir araya gelen Belediye Başkanı İhsan Talay, esnafın kira artık oranında indirime gidilmesi yönündeki talebi üzerine yüzde 97,30 solan artışın yüzde 25,5’e düşürüldüğünü açıkladı. Talay yaptığı açıklamada, “Ali Özer Parkımızda Belediyemize ait dükkânlarda kiracı olan esnaflarla bir araya geldik . Esnaflarımızın sorunlarını ve taleplerini dinledik. Esnafımızın merak edilen bazı sorularını yanıtladık. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen dükkan kira artışları hakkında esnafımızla görüş alışverişinde bulunduk.
Esnaflarımızla aldığımız ortak karar neticesinde yapılan %97. 30 oranındaki zammın iptaline, kiralara %29.5 oranla zam yapılmasına karar verdik. Esnaflarımıza hayırlı olsun. Biz Pınarhisar Belediyesi olarak her zaman her koşulda esnafımızın yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz kimsenin şüphesi olmasın” dedi. (E.Yıldırım)