Tekirdağ'ın Geleceği İnşa Edilecek: Aday Yüceer Projelerini Açıkladı

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ'ın geleceğini şekillendirecek önemli projelerini kamuoyuyla paylaştı.

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’ın geleceğini şekillendirecek önemli projelerini kamuoyuyla paylaştı. Bu projeler arasında öne çıkan “Dirençli Kent: Tekirdağ Yenileniyor” projesi, deprem fay hattında bulunan Tekirdağ’ı güçlendirmeyi hedefliyor.

Dirençli Kent: Tekirdağ Yenileniyor Projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen “Dirençli Kent: Tekirdağ Yenileniyor” projesi, alanında uzman ekiplerin desteğiyle hazırlandı. Bu proje, Tekirdağ’ı depreme karşı dirençli hale getirmek için önemli adımlar içeriyor. Projede, Tekirdağ’daki riskli yapıların tespit edilmesi, projelendirilmesi, güçlendirilmesi veya yenilenmesi gibi konularda danışmanlık ve yol gösterimine odaklanacak bir program başlatılacak. TMMOB, ilgili STK’lar, Namık Kemal Üniversitesi ve kamu kuruluşları gibi tüm paydaşlarla işbirliği içinde Tekirdağ’ın afetlere karşı dirençli hale gelmesi sağlanacak.

Kentsel Dönüşüm Projeleri Hız Kazanıyor

Öncelikle tamamlanacak olan Altınova Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Çorlu Kentsel Dönüşüm Projesi başlatılacak. Bu kentsel dönüşüm projeleri, yerinde dönüşüm modeliyle gerçekleştirilecek ve vatandaşların katılımıyla şeffaf bir şekilde yürütülecek. Projeler ranta dayalı değil, vatandaşların görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda planlanacak. Ayrıca, Tekirdağlı vatandaşlara kentsel dönüşüm projeleri ve güvenli yapılar inşa etmek amacıyla TEKDAŞ- Tekirdağ Kentsel Dönüşüm A.Ş. kurulacak.

Afet Eylem Planı ve Koordinasyon Merkezi

Candan Yüceer’in açıkladığı “Dirençli Kent: Tekirdağ Yenileniyor” projesi kapsamında, Tekirdağ’ın afet planı yapılacak ve afet öncesi, anı ve sonrası için gerekli planlama ve koordinasyon süreçleri tamamlanacak. Ayrıca, Tekirdağ Afet Koordinasyon Merkezi (TAKOM) afet araç ve ekipmanlarıyla donatılacak ve merkezde ilk yardım ve afet kurtarma eğitimleri verilecek. TAKOM, afet durumunda toplanma ve geçici barınma alanı olarak da hizmet verecek.