Telefon dolandırıcılarının kurbanı olmayın!

Son günlerde sık sık ülke genelinde gündeme gelen telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı birçok vatandaşın mağduriyeti haberlere konu oldu. Sabit ve 850 ile başlayan hatlardan vatandaşlar aranarak dolandırılmak isteniyor, bu dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalılar.

Son dönemlerde sabit ve 850 ile başlayan hatlardan vatandaşlarımız aranarak "…. Bankası ile yapmış olduğunuz sigortanın iptali yada devamı için kredi kartı bilgileri…" istenmektedir. Yapılan telefon görüşmesinde; kart bilgilerini vermek istemeyen vatandaşlarımızın mahkemeye verileceğini avukat ücreti talep edileceği gibi tehditlerde bulunularak kredi kartı bilgileri alınmaya çalışılmakta olup vatandaşlarımız kendilerine ait hiçbir bilgiyi yetkili olarak kendini tanıtan dolandırıcılarla paylaşmamalıdır.

Çeşitli taleplerle kişisel bilgiler istenmesi durumunda vatandaşlarımız kesinlikle herhangi bir kredi kartı bilgisi vermeden her hangi bir bankaya para yatırmadan vakit geçirmeksizin Polis İmdat hattını arayarak yardım isteyebilirler.