Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Kariyer Günleri Programı”na konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu imkânların yanı sıra kişisel gelişim ve kariyer planlaması konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
İlgi, istek ve yeteneklerinin farkında olan, geleceğe yön verebilecek gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gençlere kendilerine uygun hedef belirlemeleri ve doğru bir kariyer planı çizmeleri konusunda önerilerde bulundu.
Hayatta başarılı olmak için kişinin kendini keşfetmesi ve potansiyelini iyi tanıması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Öğrenme, yaşam boyu devam eden bir süreç. Eğitim yılları bitiyor, herkes için yeni bir hayat başlıyor. Bu süreçte seçeceğimiz yollar, atacağımız adımlar geleceğimizi belirlemede oldukça önemli. Her biriniz, birbirinizden çok farklı niteliklere ve özelliklere sahipsiniz. Bunları görerek farklı alanlarda kendinizi geliştirebilir, seçtiğiniz alanda ilerleyebilir ve başarılı olabilirsiniz. Önemli olan kendini tanımak, kendinin ve yeteneklerinin farkında olmaktır. Öncelikle kendinize doğru soruları sorarak yola çıkmalısınız. Kariyer planlamasında en önemli noktalar kendinizi iyi tanıyarak doğru hedefler belirlemektir. Sürekli öğrenmeye ve gelişime açık olmalısınız. Almak istediğiniz eğitim, ilgi duyduğunuz alanlar, öğrenmek istediğiniz diller, belirlediğiniz hedefler, bunların hepsi geleceğinizi belirlemenize olanak tanır. Sizin için önemli olan şeyleri ve gelecekte kendinizi nerede görmek istediğinizi iyi düşünün ve bunları bir kenara kaydedin.” diye konuştu.
Ülkemizin en büyük gücünün ve değerinin gençler olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu "Sizler düşmanlarımızı titretiyorsunuz, biz ise sizlerle gurur duyuyoruz. Biz sizleri en iyi şekilde yetiştirerek dünyaya umut ışığı olarak bırakacağız. Sizler büyük bir milletin evlatlarısınız. Osmanlı İmparatorluğu, 600 yıl hüküm sürmüş, çoğunluğu gayrimüslimlerden oluşan bir Balkan imparatorluğu kurmuş ve bu imparatorlukta barışı ve hoşgörüyü hâkim kılmıştır. Her milletten, her meşrepten ve dinden insanın huzur içinde yaşadığı bir medeniyet inşa edildi. Her canlı doğar, büyür ve ölür. Fakat Osmanlı ölmemiştir, sizlerde yaşamaktadır. Koca çınar tohumlarını saçmış, sizler de o tohumların dalı bucağı nereye gideceği kestirilemeyen sürgünlerisiniz. Geleceğe emin ve sağlam adımlar atabilmek için geçmişimizi çok iyi öğrenmeliyiz.” dedi.
Dünyanın savaşlar, acılar içinde yoğrulduğunu ve inançsızlık içinde kıvrandığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu "Dünyanın umudu sizlersiniz, sadece Türkiye’nin değil Afrika’nın, Asya’nın, Amerika’nın, Avrupa’nın umudusunuz. Zulmün, adaletsizliğin ve inançsızlığın arttığı bir süreçten geçiyoruz. İslam’ı birbirimize anlatıyoruz ancak İslam’a en çok tanımayanların, bilmeyenlerin ihtiyacı var. İçinde bulunduğunuz Edirne, her yönüyle Osmanlı’yı en iyi anlatan şehirdir. Devrin en önemli âlim ve devlet adamları Edirne’de yetişmiştir. Şimdilerde sizler Edirne’nin maneviyat dolu iklimini yaşıyorsunuz. Siz kendinizi iyi donatır, geçmişinizin farkında olursanız dünyaya bir umut ışığı olabilirsiniz. Bu uğurda uzun bir yola çıkıyorsunuz, azığınızı iyi hazırlayın." ifadelerini kullandı.
Bu aziz millete zarar vermek isteyenlerin günümüdeki silahlarının bağımlılıklar ve sosyal medyadaki propagandaları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "İstikametinizi çok iyi belirleyin. Hiçbir şeyin sizi istikametinizden çevirmesine izin vermeyin. Hatalarınızdan ders çıkarın. İyi insan olun. Önce insanlara, sonra Yaradan'a dost olun. O da sizi dost bilirse artık hiçbir şeyden korkmayın. Besmeleyle çıktığınız ilim yolculuğunda niyetiniz halisse her işiniz ibadet, her adımınız sevaptır. Bir düşküne yardım edin, bir zayıfın elinden tutun ve kaldırın. 'Dostun makamı gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim’ der ve gönüllere girerseniz size bütün kapılar açılacaktır. Hayatta pek çok şey biriktireceksiniz. Bir de hayır duaları biriktirin. Gizli saklı biriktirin kimse bilmesin. Onun sahibi Allah olur zaten." tavsiyelerinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.
Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ilk soruyu soran uluslararası öğrenci Erdem Hatipismail’e kalemini hediye etti. Sohbet ortamında gerçekleşen söyleşi sonunda Okul Müdürü Lokman Kızılyar tarafından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na hediye takdim edildi.
Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, öğrenciler ile öğretmenler katıldı. (Trakya Üniversitesi)