"Türkiye'nin dünya ile rekabette en büyük avantaja sahip sektörü tarımdır"

Türkiye’nin dünya ile rekabette en büyük avantaja sahip sektörü tarım olduğunu söyleyen Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, sulama ile de üretimimizi 4 kat artırabileceğimizi söyledi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bir açıklama yaparak tarım sektörünün önemine değindi. Sulama ile üretimi artırmanın mümkün olduğuna işaret etti. Aksoy yaptığı açıklamada, “Geleneklerimizin, mirasımızın ve kültürümüzün çoğu ve yaşam şeklimiz tarımın etrafında dönüyor. Çünkü; Tarım kültürdür. Devletimiz tarım üretimini stratejik bir sektör olarak görüyor. Tarımı desteklemeyi, çiftçimizin tohumunun toprakla buluşturması, fidanı ve fideyi dikmesi/ekmesi, biçmesi, üretimin devamı için ne gerekiyorsa yapıyor. Sulama ile üretimimizi 4 kat artırabiliriz.
Kırklareli ilimizde iki ürün almamız mümkün. Sulama ile üretim iki katına çıkar. İki ürün alınca 4 kat üretim. Birinci ürün arpa sulanırsa 1000-1200 kg, ikinci ürün ayçiçeği sulanırsa 470-500 kg.
Devletimiz üreticimize büyük hibe destekleri veriyor. Sulama alanlarını artırmak için devletimiz büyük destekler vermeye devam ediyor. Yeni yatırım destekleri geliyor. Gıdasını sağlayamayan milletler tarih sahnesinde güçlü olamaz” dedi. (T.Öznur Tamtürk)