ULUSLARARASI "GREEN STEM PROJESİ" TOPLANTISI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Yükseköğretim Alanındaki İşbirliği Ortaklıkları kapsamında, Trakya Üniversitesi, South-West Üniversitesi, Ljubljana Üniversitesi ve Ioannina Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen “Öğretmen Eğitimi için Yeşil STEM Modeli” projesinin ilk toplantısı Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesinin, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı-Cooperation Partnerships in Higher Education kapsamında South-West Üniversitesi (Bulgaristan), Ljubljana Üniversitesi (Slovenya) ve Ioannina Üniversitesi (Yunanistan) ile ortaklaşa yürüttüğü “Green STEM Model for Teachers Education/Öğretmen Eğitimi için Yeşil STEM Modeli” projesi ile ilgili önemli bir adım atıldı. Proje yürütücüsü Bulgaristan South-West Üniversitesi’nden akademisyen ve uzmanların katılımıyla proje planlama toplantısı düzenlendi.
Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleşen toplantıya, Bulgaristan South-West Üniversitesinden Doç. Dr. Mitko Stoev, Doç. Dr. Damyana Grancharova, Dr. Öğr. Üyesi Petranka Petrova ve Dr. Öğr. Üyesi Maya Chochkova’nın yanı sıra Trakya Üniversitesinden projede görevli Prof. Dr. Eylem Bayır, Prof. Dr. Tolga Sakallı, Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Doç. Dr. Hüsnüye Durmaz, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Oğuzhan Dinçer ve Dr. Öğr. Üy. Sertaç Arabacıoğlu katıldı.
Trakya Üniversitesinden koordinatörlük görevini Prof. Dr. Eylem Bayır’ın yaptığı proje kapsamında gerçekleşen toplantıda, yürütülecek ortak çalışmalar konusunda görüş ve öneriler paylaşıldı. Toplantı, proje kapsamında atılacak adımlar ve gerçekleştirilecek faaliyetlerin planlanması ile sona erdi. Toplantı kapsamında ayrıca, Trakya Üniversitesi ve South-West Üniversitesi proje ekipleri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ile bir araya gelerek, proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Amaç; Green STEM Alanında Eğitim Stratejileri ve Yenilikçi Dijital İçerikler Üretmek
Trakya Üniversitesi ortaklığında gerçekleşen projede, üniversitelerin STEM eğitimi konusundaki uzmanlığı ve deneyimlerinden yararlanılarak Green STEM alanında eğitim stratejileri, öğretim programı ve yenilikçi dijital içerikler oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla sınır ötesi düzeyde iş birliği amaçlanıyor.
Green STEM modeli; matematik, fen ve mühendislik alanlarında yeşil teknolojileri, yenilenebilir enerjiyi, döngüsel ekonomiyi ve çevre duyarlılığını ön plana çıkararak eğitimcilere ve öğrencilere sürdürülebilir kalkınma odağında öğrenme deneyimleri sunmaktadır.
Proje kapsamında dijital ortamda üretilecek eğitim içerikleri, İngilizce ve proje partneri ülkelerin dili olmak üzere 5 dilde online olarak erişime sunulacak. (Trakya Üniversitesi)