Vize üreticileri sahada incelemelerde bulundu

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen demonstrasyon çalışmaları kapsamında, ilçedeki üreticilere yönelik teknik gezi programı düzenlendi.

Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Vize ilçesindeki üreticilere, yerli ve milli çeşitlerin tanıtılması ve bölgede yerli çeşitlerin kullanımının artırılması amacına yönelik teknik gezi gerçekleştirildi." ifadelerini dile getirdi.

"İncelemeler yapıldı"
Gerçekleştirilen çalışmaların ve incelemelerin sahada bizzat yerinde yapıldığını ifade eden Vize İlçe Tarım Müdürlüğü, "Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı deneme tarlalarında; yulaf, arpa, buğday, tıbbi-aromatik bitki üretim alanları ve çeşitleri ile ilgili, Enstitü Müdürlüğü teknik personelleri eşliğinde üreticilere bilgilendirme yapıldı. Islah çalışmaları, çeşitler arasındaki farklılıklar ve üretim süreci yerinde incelendi." ifadelerini kaydetti.

"Teknik geziler sürecek"
Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Vize ilçesinde önemli ve verimli tarım arazilerinin olduğunu ifade ederek, "Vize ilçesinin tarımsal anlamda son derece verimli tarım arazilerine sahip olduğundan ve üretici profili yeniliklere son derece açık durumda olduğundan dolayı böyle bir teknik gezi yapıldığını söyledi. Üreticilerimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla, gerek eğitim çalışmalarının gerekse bu tarz iyi uygulama örneklerine yönelik teknik gezilere devam edileceğinden bahsetti." şeklinde konuştu.